Konsulenthjælp er helt uundværlig i kommuner

Flere kommuner har ingen planer om at skære ned på brugen af konsulenter. Kommunerne kan nemlig ikke klare sig uden. Konsulenter yder danske kommuner vigtig viden, som ikke er tilgængelig internt i kommunerne. Derfor forventer flere kommuner at bruge ligeså mange eller endda flere eksterne rådgivere de kommende tre år.

Det viser en rundspørge med uddybende interview af 15 kommunaldirektører, som DI Videnrågiverne har gennemført.
Vordingborg Kommune bruger eksterne rådgivere, når de skal gennemføre større byggeprojekter. Det gør de, fordi kommunen ikke selv har kompetencerne.

– Byggeopgaver er ikke noget, vi laver hver dag. I et løbende driftsperspektiv er det derfor mere effektivt at købe hjælp udefra, i stedet for at have nogle eksperter siddende i kommunen, som i perioder ikke har noget at lave. Derfor er det mere effektivt og økonomisk fordelagtigt at hyre eksterne rådgivere, fortæller kommunaldirektør Tomas Therkildsen. Han regner med, at brugen af videnrådgivere kommer til at ligge på samme niveau fremover.

Læs mere: http://publikationer.di.dk/di/741809323/

Læs mere på viden.di.dk om DI Videnrådgivernes Årsdag: http://viden.di.dk/Presse%20og%20nyheder/Nyheder/Pages/DIVidenraadgivernesaarsdag28oktober2010.aspx
 

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer