Offentlige investeringer når nye højder

En opgørelse fra Finansministeriet viser, at de offentlige investeringer i 2012 ventes at nå det højeste niveau i de seneste 30 år. Der blev brugt omkring 43 mia. kroner på offentlige investeringer sidste år. Til sammenligning blev der fx brugt 25 mia. kroner i starten af 1990'erne.  Det glæder finansminister Bjarne Corydon som siger:

Vi har et meget højt anlægsniveau i dansk økonomi. Alene i 2012 forventes det højeste niveau for offentlige investeringer i 30 år. Det er et resultat af de beslutninger, vi har truffet for at skabe danske arbejdspladser og holde hånden under væksten.

Ud over de offentlige investeringer skal der i de kommende år gennemføres en række meget store infrastrukturprojekter i bl.a. banenettet, Metro Cityringen og Femern Bælt-forbindelsen samt markante investeringer på energiområdet og en særlig klimatilpasningsindsats i kommunerne. Inkluderes de nævnte investeringer primært i regi af offentlige virksomheder og selskaber, ventes investeringerne at udgøre ca. 55 mia. kroner i 2012 og stiger yderligere i 2013.

Læs om offentlige investeringer her i pdf.

Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 87 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer