Ros til forsvarlig kommuneøkonomi

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort de kommunale regnskaber for 2011. Regnskaberne viser, at kommunernes realiserede serviceudgifter ligger 5,7 mia. kr. under det budgetterede niveau for 2011. Modsat ligger de realiserede anlægsinvesteringer godt 3 mia. kr. over det forudsatte niveau for 2011. Finansminister Bjarne Corydon udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabstallene:

Kommunerne skal have stor ros for at have strammet op og konsolideret deres økonomi. Med regnskaberne for 2011 løfter kommunerne et stort ansvar for at bringe økonomien tilbage på ret kurs, og jeg ved, at der er foretaget svære lokale prioriteringer.

Regnskaberne viser også, at kommunerne har valgt at prioritere et højt niveau for anlægsinvesteringer. Det er i fuld overensstemmelse med regeringens politik og har medvirket til at holde hånden under beskæftigelsen.

Det budgetterede niveau for serviceudgifterne i 2012 ligger knap 5 mia. kr. over det realiserede niveau i 2011, som Danmarks Statistik i dag har offentliggjort.

Regnskaberne for 2011 ligger markant under budgetterne for 2012. Der er således et betydeligt rum til at udvikle den kommunale service inden for de budgetterede rammer, siger finansministeren.

Det er samtidig helt centralt, at kommunerne har fokus på at fastholde den ansvarlige linje, herunder leve op til de vedtagne budgetter for 2012.
 

Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 87 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer