Små virksomheder får lettere ved at efteruddanne deres ansatte

28/05/2013 12:47

Randers Kommune

Et forsøg i Randers Kommune vil lette den administrative byrde markant for de håndværk- og industrivirksomheder, der ønsker at efteruddanne medarbejdere ved hjælp af jobrotation. Dansk Metal og Dansk Industri hilser tiltaget velkommen.


Nu bliver det lettere for små og mellemstore håndværk- og industrivirksomheder i Randers Kommune at efteruddanne medarbejdere ved hjælp af jobrotation.

Jobrotation, hvor ledige bliver ansat som vikarer mens de faste medarbejdere er på efteruddannelse, har hidtil været forbundet med store administrative byrder. Men nu har Arbejdsmarkedsstyrelsen givet Randers Kommune tilladelse til et forsøg, som vil lette administrationen for virksomhederne markant.

Lettere adgang til vikarer
”Jobrotation er en oplagt og god måde for virksomheder at efteruddanne medarbejdere og i Randers Kommune har vi længe arbejdet målrettet på at udbrede brugen af ordningen. I den forbindelse er vi blevet opmærksomme på, at især mindre virksomheder fravælger ordningen, fordi det er meget omstændigt at sætte et forløb i gang. Derfor har vi søgt om tilladelse til kort sagt at lave lidt om på rollefordelingen, så vi flytter bøvlet ud af virksomheden, siger Leif Gade, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Traditionelt har virksomheder selv skulle holde styr på både økonomi og øvrig logistik undervejs i et jobrotationsforløb. Virksomhederne har blandt andet stået for ansættelse og aflønning af vikarer og for at søge om såkaldt jobrotationsydelse til at dække vikarudgifterne.

Fremover skal virksomheden blot sende medarbejderen af sted på uddannelse og kontakte ”Vikargruppen Danmark” for at få en vikar. Så klarer vikarbureauet alt papirarbejdet, mens virksomheden stadig får alle fordelene ved jobrotation – nemlig efteruddannelse af medarbejdere på økonomisk fordelagtige vilkår og uden at skulle drosle ned i produktionen.

Dansk Industri: Det er lige, hvad der er brug for
Hos Dansk Industri er man begejstret for tiltaget, og her tror man på, at det for alvor kan sætte skub i brugen af jobrotation.

”På den her måde bliver jobrotation lige så let at håndtere for virksomheden som en sygemelding, hvor en virksomhed jo typisk også vil kontakte et vikarbureau. Det er lige, hvad der er brug for til at sætte skub i brugen af jobrotation og dermed den efteruddannelse, der skal til for, at den enkelte virksomhed også kan være konkurrencedygtig og skabe vækst i fremtiden,” siger Søren Sørensen, bestyrelsesmedlem hos Dansk Industri i Randers.

Til gavn for flere ledige
Også Dansk Metal er begejstrede for, at det bliver lettere for virksomheder at bruge jobrotation. Ordningen betyder nemlig arbejde til ledige.

”Det vil være godt nyt for de ledige, hvis flere virksomheder bruger jobrotation. Vi har især mange unge, som i den grad har brug for at komme ud på arbejdsmarkedet, og mange af disse kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet ved at arbejde som vikarer i en periode,” siger Henrik Leth, der er formand for Dansk Metal i Randers.

Virksomheder, der er interesseret i efteruddannelse ved hjælp af jobrotation, kan kontakte Center For Kompetenceudvikling og Jobrotation, CKJ – se mere på www.ckj.randers.dk.

Mest Læste

Annonce