Private bosteder efterlyser samarbejde med psykiatrien

Velfærd

06/06/2016 18:08

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud

De private bosteder mærker en stadig mere presset psykiatri. Indlæggelser er alt for korte, og flere steder står derfor med beboere, der burde have hjælp. Det skaber ifølge direktør i LOS Michael Graatang utryghed for beboere og medarbejdere.

”Én dags indlæggelse og så ud igen eller en blank afvisning. Det er desværre den virkelighed som vore medlemmer ofte oplever, når beboere har brug for behandling i psykiatrien. Det betyder, at de skal arbejde pædagogisk med beboere, der mere har brug for en psykiatrisk behandling,” siger Michael Graatang og fortsætter:

LOS er udgiver på DenOffentlige

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud - deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs mere fra LOS lige her.

 

 

”Vi har meget fokus på det pædagogiske arbejde, fordi det kan meget, men vi må erkende, at det ikke er et alternativ til psykiatrien. Vi er nødt til at samarbejde, hvis vi skal genoprette trygheden for både borgere og personale,” siger Michael Graatang, der er glad for at Folketingets Socialudvalgt tirsdag d. 7. juni har arrangeret en høring om netop behandlings- og botilbud i psykiatrien.

”Vores medlemmer har behov for at, det her bliver taget seriøst politisk. Vi er på vej til at få den nuancerede debat, som vi har efterlyst gennem noget tid. Den første reaktion på det tragiske drab på bostedet Lindegården var nye institutioner, men nu kan vi se, at der begynder at være fokus på problematikken som helhed,” siger Michael Graatang, der selv deltager i høringen sammen med flere private tilbud.

Han mener man bør se på kapaciteten i psykiatrien.

”Det, vores medlemmer oplever, handler om kapacitet. Jeg ønsker ikke, at gå tilbage til tidligere tiders sengepsykiatri, men der skal være mulighed for, at borgerne kan nå at være færdigbehandlede, så vi i botilbuddene kan arbejde videre pædagogisk med borgerne. Det skal vi have et langt tættere samarbejde om,” siger Michael Graatang.

Høringen foregår den 7. Juni kl. 10 i Landstingssalen.

Mest Læste

Annonce