Flygtningebørn på Hovedbanegården i København, sept. 2015. Foto: Ilona Gondesen

Private skoler åbner dørene for asylbørn

Privat- og friskoler tilbyder at optage asylbørn, så Folkeskolen bliver aflastet. Det skriver Altinget.

Mens kommunerne vånder sig under det massive pres fra flygtningebørn, der skal undervises, erklærer landets 470 privatskoler og friskoler sig nu klar til at aflaste kommunerne og påtage sig deres del af ansvaret. Det skriver netavisen Altinget.

Det har både Danmarks Privatskoleforening og Dansk Friskoleforening meddelt Undervisningsministeriet, der nu er i færd med at udarbejde en form for partnerskabsaftale, der skal opstille betingelser og de økonomiske rammer for de private skolers indsats.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

”Ingen skal være i tvivl om, at vi ser det her som en samfundsopgave, som de frie skoler også skal være med til at løse,” siger formanden for Privatskoleforeningen, Karsten Suhr til Altinget.

Samme melding kommer fra formanden for Friskoleforeningen, Peter Bendix Pedersen:
”Jeg har fuldtonet sagt til ministeren, at det vil vi rigtig gerne hjælpe til med. Vi ved, at det giver en lang række udfordringer, men det må falde på plads hen ad vejen,” siger Peter Bendix Petersen til Altinget.

Friskolerne og privatskolerne påpeger dog, at der er brug for en lovændring, hvis de private skoler skal oprette modtageklasser.

”Der er nogle lovgivningsmæssige barrierer, som betyder, at vi ikke må optage de her børn i øjeblikket, fordi de ikke er tilskudsberettigede. Men det er vores forventning, at der kommer en særlovgivning på området inden for en måneds tid,” siger formanden for Danmarks Privatskoleforening, Karsten Suhr.

Mens embedsmænd i Undervisningsministeriet nu arbejder på højtryk for at få klarhed over behovet for undervisning og fastsætte rammerne for de private skolers bidrag, har landets første friskole, Nyborg Friskole, allerede slået dørene op for 23 asylbørn.

Kommunernes Landsforening (KL) har for nylig skønnet, at asylpresset vil kræve, at landets kommuner blandt andet skal oprette 80 nye daginstitutioner og etablere 300 modtageklasser for at kunne opfylde behovet fra det store antal asylsøgere.

Emneord: Skoleavisen, Asylansøgere, Integration, Friskoler, Privatskoler
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1418 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige