Region dømmer grønt, gult eller rødt lys for din livsstil

Er du rød, gul eller grøn? Det vil Region Syddanmark bruge næsten 40 millioner kroner på finde ud af.

Projektet hedder TOF - 'Tidlig opsporing og forebyggelse' - og det skal hjælpe med at finde borgere mellem 30 og 49 år, som risikerer at udvikle en kronisk sygdom som eksempelvis diabetes, hjerte-kar-sygdomme eller lungesygdommen KOL, skriver DR Syd. - læs mere om projektet her

Læs alt om DAMD-skandalen

I over syv år har sundhedsmyndigheder ulovligt indsamlet private fortrolige oplysninger om næsten alle danskere - det, der hedder DAMD. Læs alt om skandalen her

I første omgang sender regionen et spørgeskema ud til borgere i de kommuner, der er med i projektet, fortæller projektleder Signe Skaarup Andreassen.

- Vi spørger ind til en række livsstilsfaktorer - rygestatus, vægt, højde, madvaner og så videre. Tilsammen giver borgernes svar os en idé om deres sundhedstilstand, siger hun til DR Syd.

Ti kommuner i regionen deltager i projektet, og det er kommunerne Varde, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Middelfart, Kerteminde, Nyborg, Svendborg og Langeland.

De tre farver skal på mange måder forstås som et trafiklys: Grøn betyder sund livsstil, gul er for eksempel for rygere, mens overvægtige rygere placeres i det røde felt, for her er faren for livsstilssygdomme størst.

De to sidstnævnte grupper bliver opfordret til at få et tjek hos deres familielæge:

- Forventningen til projektet er at få noget viden om, hvordan vi bedst opsporer og forebygger den voksende andel af livsstilsrelaterede sygdomme, der har stor negativ betydning for borgernes livskvalitet, og som også koster samfundet rigtig dyrt siger Signe Skaarup Andreassen.

Emneord: DAMD, Sundhedsdata, Tidlig opsporing og forebyggelse, TOF, Signe Skaarup Andreassen, DR Syd, Region Syddanmark, Varde, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Middelfart, Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Langeland
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1377 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige