Region Sjælland: Splittet S-gruppe skal finde ny spidskandidat

Der venter Socialdemokraterne i Region Sjælland en opslidende intern valgkamp om at finde partiets bud på en ny regionsrådsformand. skriver Dagbladet Roskilde.

Partiets nuværende gruppeformand Annemarie Knigge, Roskilde, der har siddet som S-gruppeformand i regionsrådet i mindre end seks måneder har meddelt, at hun ikke vil stille op som partiets spidskandidat. 


- Det er en beslutning, jeg har taget efter moden overvejelse. Jeg har vejet for og imod gennem længere tid. På den ene side vil man jo gerne lave politik og gøre det så godt som muligt. På den anden side er der det personlige og private, og jeg har en familie, jeg gerne vil bruge mere tid på, siger hun til avisen. 

I stedet skal partiets medlemmer og bagland vælge imellem en vraget partileder, og en ny og relativt ukendt kandidat, der dog har støtte fra en magtfuld kant. 

Susanne Lundvald, Næstved, blev i slutningen af august væltet som gruppeformand af S-gruppen i regionsrådet til fordel for Knigge. Angiveligt fordi hun havde lagt en for samarbejdsvenlig stil over for regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) og ført for lidt oppositionspolitik. I hendes egen kreds har der dog været så stor tiltro til hende, at en enig kredsbestyrelse har valgt at støtte hende som spidskandidat. 

Over for hende står byrådsmedlem i Lolland Kommune, Heino Knudsen, der har støtte af tidligere regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, Slagelse, som altså var med til at vælte Lundvald i august. 

- Jeg tror på ham, og jeg tror, han kan blive en formidabel spidskandidat, og jeg tror, han kan vinde regionsrådsformandsposten tilbage til Socialdemokraterne, lyder det i en pressemeddelelse fra Steen Bach Nielsen. 

Trods historien og intern modstand fra hendes regionsrådskolleger tror Susanne Lundvald på, at hendes linje om bredt samarbejde vil sikre opbakning nok til at sikre hendes pladsen som partiets spidskandidat. 

- Det betyder sikkert en del, at jeg blev kuppet, men på det tidspunkt kunne det ikke være anderledes. Jeg kan ikke lade de få stå i vejen for den rigtige løsning, og har derfor holdt fast, fortæller hun til avisen.

 

Emneord: RV17, Socialdemokraterne, Region Sjælland, Spidskandidater
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1418 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige