Regionerne om økonomiaftalen for 2016: Halv mia mindre end ønsket

Danske Regioner gik til økonomiforhandlingerne med et ønske om at få tilført 2 milliarder kroner ekstra til dyr medicin og aktivitetsstigninger i 2016. Det samlede resultat er, at regionerne har fået ca. 1,5 milliarder kroner, heraf lidt over 1 milliard til medicin og øvrig sundhed.

- Vi har ikke fået, hvad vi kom efter, men vi får nogenlunde dækket udgifterne på medicinområdet i 2016. Samtidig anerkender vi, at der i modsætning til andre velfærdsområder er tilført ekstra midler til sundhedsområdet. Forhandlinger er det muliges kunst, og vi fik i forhandlingerne trods alt hævet niveauet. Samtidig forventer vi, at der tilføres flere midler ved finanslovsforhandlingerne, udtaler Bent Hansen, formand for Danske Regioner. 

Regionernes økonomiaftale for 2016

Find alle artikler om økonomiaftalen på temasiden lige her.

En del af aftalen er endvidere, at der skal udarbejdes en plan for det sammenhængende sundhedsvæsen. Det er et godt initiativ, hvor Danske Regioner gerne vil tage et større ansvar for de samlede forløb.

 
Emneord: Regionernes økonomi, Økonomiaftale, Bent Hansen, Sundhedsøkonomi, Danske Regioner
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1374 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige