Foto: Ilona Gondesen

Resultatet af reformer og kontanhjælpsloft: 4 dage, 600 flere i job og 50.000 flere fattige

Velfærd

01/03/2018 12:13

Nick Allentoft

Beskæftigelsesministeriet har udgivet en såkaldt effektanalyse af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, men har kun den ene side af effekterne med, påpeger Rådet for Socialt Udsatte i dette synspunkt.

Analysen beregner sig frem til, at effekten på beskæftigelsen er 600 flere fuldtidspersoner og at en kontanthjælpsmodtager i gennemsnit er på kontanthjælp i ét år og godt to dage, mod ét år og knap seks dage før fattigdomsydelserne.

Fattigdomsdebatten artikel

Fra ’99 til 2010 steg antallet af fattige i Danmark med 38 procent. En stabilt stigende kurve, der prikker hul i vores forestillinger om, at velfærdsmodellen kan holde borgerne ude af fattigdom. Denne samfundsudvikling kræver en grundig, konstruktiv debat, mener Per K. Larsen, der faciliterede Fattigdomsdebatten på DenOffentlige.dk.

Læs om Fattigdomsdebatten

 

- Effektanalysen fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at beskæftigelseseffekterne af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen er forsvindende små. Til gengæld er effekterne på fattigdom meget store. AE har beregnet, at ca. 50.000 flere rammes af fattigdom i et år som følge af loftet og timereglen. Konsekvenser af fattigdom har Beskæftigelsesministeriet ikke med – hverken på kort sigt, hvor flere ikke vil have til dagen og vejen og slet ikke de langsigtede, hvor vi ved, at børn i fattigdom klarer sig ringere i skolen og i livet end alle andre, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Mest Læste

Annonce