Sekretariat for Grønne Indkøb

Sekretariat for Grønne Indkøb

c/o PlanMiljø ApS, Ellevej 5, Østrup, 3670 Veksø

Telefon: 46 76 24 06 Website: http://www.ansvarligeindkob.dk; http://www.gronneindkob.dk/om-partnerskabet/sekretariat-for-groenne-indkoeb/ E-mail:

Sekretariat for Grønne Indkøb betjener Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb.

Forum for Bæredygtige Indkøb er nedsat af miljøministeren for at fremme det miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser blandt professionelle indkøbere – både i offentlige og private virksomheder. Forummet lancerede sine aktiviteter i maj 2011.

Forummet er åbent for alle med interesse for bæredygtige indkøb. Medlemsskab er gratis, uforpligtende og personligt.

Du kan tilmelde dig via www.ansvarligeindkob.dk

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er et samarbejde mellem offentlige organisationer, der ønsker at gøre en indsats for miljøet gennem indkøb. På de følgende sider kan du blandt andet læse mere om:

Der er desuden lavet en håndbog, hvor al information om Partnerskabet er samlet. F.eks. er der overblik over, hvad man forpligter sig til som medlem og hvilke procedurer medlemmerne skal følge. Håndbogen kan du downloade herunder.

Download Partnerskabets håndbog her

 

Artikler

 • "Jo mere overraskende, desto bedre", lyder succeskriteriet for OPI-udbud
  06.11.17 Bæredygtighed

  Som en af de første danske kommuner prøver Frederiksberg kræfter med udbudspligtige innovationspartnerskaber. De klassiske omkostningshensyn er lagt på hylden til fordel for tildelingskriterier som innovationshøjde, skaleringspotentiale og merværdi.

 • Ny grøn indkøbspolitik i Københavns Kommune
  02.10.17 Bæredygtighed

  Med en ny miljøvenlig indkøbspolitik vil kommunen sikre flere miljømærkede varer og sætte fokus på mere miljømærket legetøj og kontormøbler.

 • SKI har miljøet på dagsordenen
  31.08.17 Bæredygtighed

  Hvordan formår SKI at varetage deres kunders meget forskellige grønne ambitionsniveauer, samtidig med at de opnår store besparelser?

 • To nye inspirationskatalog om Cirkulære Indkøb
  31.08.17 Bæredygtighed

  Forums temagruppe om cirkulære indkøb står bag en ny guide, der kan give inspiration til at komme i gang med cirkulære udbud og indkøb. Samtidig har Miljøstyrelsen stået i spidsen for en best practise rapport om cirkulære indkøb.

 • En stille grøn indkøbsrevolution er rullet ind over København
  03.07.17 Bæredygtighed

  Er det udelukkende fordyrende at stille krav om miljøvenlige produkter, eller kan grønne indkøb være omkostningseffektive og samtidig bidrage til at nå strategiske mål?

 • Stort potentiale i de cirkulære indkøb
  08.06.17 Bæredygtighed

  Forleden præsenterede Regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi deres 27 anbefalinger til, hvordan vi i Danmark kan fremme bæredygtighed og ressourceeffektivitet. Vejen dertil går blandt andet igennem en styrkelse af de offentlige grønne indkøb.

 • Et kvart århundrede med EU’s grønne blomst
  08.06.17 Bæredygtighed

  Det ser måske ikke ud af meget, det mælkebøttelignende grønne og blå logo. Men i 25 år har EU’s miljømærke Blomsten drevet det globale marked i en mere bæredygtig retning og samtidig gjort det lettere at være miljøvenlig forbruger og indkøber.

 • Tøjproducenten Neutral øger sammen med EU-blomsten standarden for bæredygtighed
  08.06.17 Bæredygtighed

  “Certified okay” er tøjvirksomheden Neutrals underspillede slogan. Men det vil ikke være forkert at sige, at virksomheden arbejder hårdt på at være mere end det.

 • Kom til seminar om miljømærker og offentlige grønne indkøb
  07.11.16 Bæredygtighed

  Mød Svanen, Blomsten, FSC og Det Økologiske Spisemærke i Grøn Indkøbsuge, og få mere at vide om hvordan du kan bruge mærkerne i offentlige udbud.

Cases

Pressemeddelelser

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Kontaktpersoner

 • Rikke Fischer-Bogason
  • Sekretariatsleder for Sekretariat for Grønne Indkøb
  • t: 27281550
  • e: rfb@planmiljoe.dk