Spareplaner truer sjællandske uddannelser

Camilla Wang melder åbent ud, at UC Sjælland kan blive nødt til at lukke uddannelsessteder, hvis trecifret millionbesparelse skal realiseres. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Hvis regeringen gør alvor af sine spareplaner på uddannelsesområdet, kan det betyde, at University College Sjælland (UCSJ) må lukke ned for sine uddannelser i en eller flere sjællandske byer. Det fortæller rektor på UCSJ, Camilla Wang til DAGBLADET Roskilde. 


Spareplanerne på to procent om året over de næste fire år kommer nemlig oven i faldende statslige tilskud til uddannelserne. Det betyder ifølge UCSJ, at professionshøjskolen går fra at miste 70 millioner over de næste fire år til at miste 150 millioner kroner. 

- Hvis de besparelser bliver, som der er meldt ud, kan jeg simpelthen ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre at holde seks udbudssteder rundt om på Sjælland åbne, siger Camilla Wang. 

Ifølge UCSJ koster det professionshøjskolen 30 millioner ekstra om året at have seks udbudssteder i Roskilde, Sorø, Slagelse, Næstved, Vordingborg eller Nykøbing F. frem for tre. Alternativt må UCSJ skære dybt i kvaliteten af selve uddannelsernes indhold. 

Camilla Wang ønsker ikke at sætte navn på, hvilke uddannelsesteder der eventuelt måtte komme i spil. 

- Det vil kræve en grundig analyse af tingene, inden vi kommer så langt. Og jeg håber virkelig ikke, det kommer til at gå så galt. Jeg håber, at nogen har regnet forkert eller besinder sig, siger hun til DAGBLADET Roskilde. 

Det er rektor på Erhvervskademi Sjælland, Ulla Skaarup, enig i. 

Erhvervsakademi Sjælland, der har uddannelser i Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F., skal spare 10 millioner alene næste år på grund af spareplanerne og faldende tilskud. 

- Min holdning er, at vi ikke skal nedlægge noget. Vores strategi er, at vi skal have en bred tilstedeværelse på Sjælland. Men spareplanerne betyder, at vi må ind og kigge på strategien og vurdere, hvad vi kan gøre for at få tingene til at hænge sammen, siger hun. 

Emneord: UC Sjælland, UCSJ, Camilla Wang, Besparelser, Professionshøjskoler
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1501 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også