Startskuddet

Startskuddet

Gl. Præstøvej 6, 4735 Mern

Telefon: 55930305 Website: startskuddet.dk E-mail:

Startskuddet er et helhedsorienteret socialpædagogisk og socialpsykiatrisk behandlingstilbud for børn og unge fra 12 år og opefter samt uledsagede flygtningebørn og unge over 18. Startskuddet koncernen er fondsejet og råder over flere botilbud, skoler og dagsaktivitetstilbud, hvor kernen i det pædagogiske behandlingsarbejde er at sætte mennesket i centrum.

Blogs

 • Når afsløringer er vigtigere end respekten for udsatte borgere
  21.06.17 Velfærd

  Hvad kommer egentlig først. Hensynet til udsatte unge eller den gode historie, spørger direktør fra flere bosteder efter at have oplevet grænseoverskridende journalister.

 • En polsk utopi
  09.05.17 Velfærd

  I Danmark er det, som i Polen, en udbredt holdning hos de offentlige myndigheder, at vores udsatte unge kan klare sig med mindre. Det kan de også sagtens. De har jo som udgangspunkt ofte ingen forventninger om, at de overhovedet KAN hjælpes.

 • Psykiatriens indiskretioner
  17.02.17 Velfærd

  Forståelsen for diskretion er uden tvivl til stede i sundhedsvæsenet, men spørgsmålet er, om der alle steder er ressourcer nok til at efterleve det. For det er ikke kun hos kræftpatienter, at filmen knækker.

 • At slå ihjel med en kuglepen
  18.01.17 Velfærd

  Et knivforbud rettet mod psykisk syge kan meget vel vise sig at være dræbende. Der er brug for nytænkning frem for nye forbud.

 • Kan man fange et svar?
  08.01.17 Velfærd

  Kommunernes overbebyrdede sagsbehandlere skifter sager eller job så ofte, at det svarer til, at den enkelte bruger får ny sagsbehandler hvert halve år. Jeg håber, det vil få opmærksomhed i det kommende afbureaukratiserings-udvalg.

 • Hjælp til udsatte borgere er i konkurrence med snerydning og julepynt
  29.11.16 Velfærd

  Hvis man er født med nedsat nyrefunktion, er der hjælp fra regionens sundhedsbudget, men vokser man op hos en forælder med nedsat forældrefunktion, er man overladt til kommunens trængte økonomi i konkurrence med snedrydning, ældrepleje, julepynt osv.

Artikler

 • Sjællandsk opholdssted underviser i Polen
  01.06.17 Velfærd

  Polsk børnehjem har vurderet, at Startskuddets tilgang til teorier og metoder er lettere tilgængeligt for deres ansatte end den polske faglitteratur på området.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra: