"Der dukker flere og flere absurde sager op, hvor studerende får tvangsmeriteret irrelevante fag og bliver klemt i deres forsøg på at tage en god uddannelse," siger Yasmin Davali, formand for DSF, i en pressemeddelelse.

Studerende: Tvangsmerit skaber absurde studiekombinationer

Politik

15/05/2015 10:15

Mikkel Sarka

En studerende står til at blive biolog med speciale i teatervidenskab mod sin vilje. Absurd, lyder det.

Studerende risikerer at få tvangsmerit for fag, der ikke har relevans for deres studie på grund af fremdriftsreformen, som skal få de studerende hurtigere igennem deres studier.

Det er blandt andre sket for Ditte Staffeldt fra Københavns Universitet, som efter at have skiftet studie fra teatervidenskab til biologi blev tvunget til at få merit for sit år på teatervidenskab.

Det betyder, at hun får merit for en tredjedel af bacheloruddannelsen i biologi og bliver biolog med speciale i teatervidenskab mod sin vilje.

Og det er helt hen i vejret, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd, DSF.

- En sag som den her er et klart eksempel på, hvordan fremdriftsreformen direkte fratager os muligheden for at dygtiggøre os, siger Yasmin Davali, formand for DSF, i en pressemeddelelse.

Samtidig tror Yasmin Davali, at problemet kun bliver større, fordi ordningen indtil videre kun har ramt studerende, som begyndte på deres studie sidste sommer.

- Det her er ikke det eneste eksempel, jeg har hørt om. Der dukker flere og flere absurde sager op, hvor studerende får tvangsmeriteret irrelevante fag og bliver klemt i deres forsøg på at tage en god uddannelse, siger hun.

Efter fremdriftsreformen er merit noget, de studerende risikerer at få, uanset om de ønsker det, eller om det er fagligt relevant.

Inden Ditte Staffeldt læste biologi, gennemførte hun to semestre på studiet for teatervidenskab, hvilket svarer til 60 såkaldte ECTS-point (European Credit Transfer System)

Disse fag fik hun at vide, at hun skulle have merit for, og studienævnet afviste hendes klage med begrundelsen, at den faglige relevans intet har at sige, skrev Universitetsavisen onsdag.

Danske Studerendes Fællesråd retter derfor en skarp kritik af uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), fordi hun ikke vil se på problemerne med fremdriftsreformen.

- Jeg tror ikke, de studerende, der er kommet i klemme lige nu, synes, de kan bruge det til særlig meget, at ministeren vil overveje at forholde sig til problemerne i 2016, siger Yasmin Davali.

Mest Læste

Annonce