Sygehusudbud i Køge må gå om efter rådgiver-opkøb

Der stod pludselig Cowi over det hele på byggeprojektet.

En uheldig dobbeltrolle hos rådgivervirksomheden Cowi betyder nu, at udbuddet på byggeledelsen for det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge må gå om, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi og rådgiveren V2C blev i december udpeget til at bestride den samlede byggeledelse. Men så opkøbte Cowi den konkurrerende rådgivningsvirksomhed Bascon A/S, der på det tidspunkt var bygherrerådgiver på sagen. Og pludselig stod der Cowi over det hele.

Det betyder nu, at udbuddet for byggeledelsen går om, bekræfter projektdirektør Helle Gaub fra Region Sjælland.

”Vi har ikke annulleret udbuddet officielt endnu, men det sker, for opkøbet er, som jeg har forstået det, en realitet. Og når købet falder på plads, skal vi ud i et nyt udbud, da det er vigtigt for os at have en byggeleder, som er uvildig. En Ernst & Young-rapport på vegne af Danske Regioner anbefalede også for nylig, at en klar styring af byggeprojekter, og en uvildig byggeledelse, er vigtig”, siger Helle Gaub til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Cowi har ifølge direktør Knud Erik Christensen fuld forståelse for beslutningen

Emneord: OPS, Byggeprojekter, Køge Sygehus, COWI, Helle Gaub, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Byggeledelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1422 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige