Troels Lund Poulsen er kravlet op i regeringens hierarki

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har præsteret et overraskende politisk comeback og er nu den fjerde mest magtfulde minister i regeringen.

Det viser Altingets magtanalyse 2016, som offentliggøres i dag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) topper listen efterfulgt af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Venstres næstformand, udenrigsminister Kristian Jensen, indtager tredjepladsen og herefter følger Troels Lund Poulsen, hvis karriere for et par siden ellers lå i ruiner efter den såkaldte skattesag.


Troels Lund Poulsens placering skyldes dels, at han leder et stærkt ministerium og har plads i regeringens vigtige Økonomiudvalg, dels at han er en af Løkkes nærmeste allierede.

”Troels Lund var en helt central redningsplanke, da Løkke kæmpede for sit politiske liv, og det giver vigtig credit,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der også fremhæver Troels Lund Poulsens strategiske evner.

På magtlistens næste pladser følger justitsminister Søren Pind og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Støjberg har ikke plads i regeringens centrale udvalg, men den europæiske flygtningekrise kombineret med Støjbergs gennemslagskraft i medierne giver hende en høj placering i regeringshierarkiet.

”Hendes ministerium er normalt ikke et af de tungeste, men i den situation, man står i, har det fået en ekstremt stor politisk betydning,” siger Erik Holstein.

Altingets magtanalyse er en journalistisk analyse af magtforholdene internt i regeringen. Listen bygger dels på en vurdering fra Altingets ekspertpanel, dels på en række andre kriterier som budgetter, stemmetal og medlemskab af regeringens centrale udvalg. 

Emneord: Troels Lund Poulsen, Magt, Venstre
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1377 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige