Kampagnen mod Uber har virket, men det fjerner ikke udfordringerne fra nye services.

Uber lukker men nye alternativer får hjælp

Tirsdag klokken 12.00 lukker Uber, men nye alternativer står snart klar til at tilbyde chaufførerne arbejde.

De sidste danskere har kørt en tur med kørselstjenesten Uber, som tirsdag klokken 12.00 trækker stikket i Danmark. 

Men selv om Uber lukker og slukker, kan chaufførerne håbe på at fortsætte deres indtjening. For i kulissen står flere apps og venter på at træde ind på markedet. 

Det fortæller Nicolai Jørgensen, der er formand for Foreningen for deleøkonomi og selv hjælper appen Habil ind på markedet. 

- I Habil har vi op mod 500 chauffører, der allerede nu har tilmeldt sig. Der er et stort ønske om at have et alternativ til Uber, hvor man kan tjene lidt ekstra.

- Vi forventer at have de første ude at køre op mod weekenden, siger han. 

Nicolai Jørgensen kalder Habil for en fragt-app. Her kan man få flyttet alt for pakker, til cykler eller større genstande. 

Men selskabet benytter sig også af et hul i lovgivningen, der gør det muligt for personer at køre med i bilerne. 

- Den mulighed der ligger i reglerne, det er, at når du skal have transporteret en pakke en cykel og så videre, der har man altid mulighed for at følge med sin pakke, forklarer Nicolai Jørgensen. 

Et anden Uber alternativ kan blive den estiske app Taxify, der er en international taxiapp og retter sig mod både traditionelle taxifirmaer og samkørselstjenester. 

Taxify annoncerede i efteråret 2016, at de var på vej til Aarhus. Men det er fortsat et åbent spørgsmål, om Taxify kommer til Danmark og i givet fald med hvor mange biler og chauffører.

Ifølge Nicolai Jørgensen afventer selskabet, om der opstår et hul i taxiloven, ligesom man afventer flere afgørelser fra EU-Domstolen, hvor der skal tages stilling til Uber. 

Endeligt er der den aktivistiske app Avanti, der har valgt at gå anderledes aggressivt til værks, når Uber har kørt sin sidste tur. 

- Avanti vil slå sig op på at være personbefordring. Simpelthen gå imod alt hvad der hedder lovgivning, siger Nicolai Jørgensen.

 

Emneord: Uber, Deleøkonomi, Nicolai Jørgensen, Taxakørsel, 180417-1
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6371

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.18 Infrastruktur
  Sjællandske politikere besøger Femern-byggepladsen

  Den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn er verdens længste sænketunnel og verdens længste tunnel under vand med både vej- og togbaner.

 • 20.04.18 Infrastruktur
  Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning

  Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Særligt på markedet for ejerlejligheder er opbremsningen markant med et dyk på knap 20 procent. Fremadrettet kan boligsælgerne dermed forvente

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 07.12.17 Infrastruktur
  Transportminister: Folketinget har skabt fagforeningsmonopol

  Et flertal af Folketingets partier har netop besluttet at skabe et fagforeningsmonopol, som vil gøre det svært at drive taxivirksomhed i store dele af landet, mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

 • 19.12.14 Velfærd
  Uklare regler og mangel på viden bremser deleøkonomien i Danmark

  Uklar lovgivning og skeptiske investorer hæmmer udviklingen af deleøkonomien i Danmark. Og selvom der kan være mange penge at spare, ved danskerne for lidt om de mange former for deleøkonomi. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.