Vederlagskommission: Flertallet bag politikeres lønhop vakler

Politik

06/01/2016 13:34

Nick Allentoft

Partier vil afvente det samlede udspil om politikernes løn fra Vederlagskommissionen, før de stemmer for de lønstigningerne, som læk i Politiken peger på.

Det er ikke længere selvsagt, at De Konservative stemmer for ændringerne i politikernes løn- og pensionsforhold. Det skriver formand Søren Pape Poulsen på sin Facebook. 

- Nu ser det ud til, at kommissionen foreslår en lønstigning på 15 procent til folketingsmedlemmerne. Hvis det er bundlinjen for kommissionens arbejde og resten er uforandret, så holder det ikke.

- Den stigning er bare for voldsom. Nu skal vi lige se den samlede pakke, for der skal være rimelighed i tingene. Også for politikere, skriver han. 

Vederlagskommission

Alle historier i debatten om politikernes eftervederlag bliver samlet på denne temaside

De Konservative vil derfor se et samlet udspil fra Vederlagskommissionen, før man tager stilling. Udmeldingen betyder derfor, at der ikke længere er et automatisk flertal for kommissions ændringsforslag.

Også SF har taget afstand fra det ventede forslag, selv om begge partier aftalte med Venstre, De Radikale og Socialdemokraterne at stemme for indstillingen - uanset udfaldet, da kommissionen blev nedsat. 

- Det er alt for store lønstigninger i en situation, hvor vi stadig er på kanten af en krise. Almindelige lønmodtagere har fået meget, meget små stigninger, hvis overhovedet nogle, de senere år. Så skal politikere da heller ikke have store markante lønstigninger, siger Jonas Dahl, SF's finansordfører.

Socialdemokraterne er enige. 

- Jeg synes, at det er for voldsomt i en tid, hvor vi lige er kommet ud af en krise, at præsentere så store stigning til politikerne, siger Henrik Sass Larsen (S) til TV2 News.

Vederlagskommissionen blev nedsat for at se på lønningsforholdene for de danske politikere.

Selv om der endnu ikke er kommet en officiel udmelding fra kommissionen, så skriver Politiken, at Vederlagskommissionen er nået frem til, at politikere og ministres løn skal stige med 15 procent. Samtidig skal landets borgmestre have en lønstigning på 30 procent.

Ifølge Jacob Jensen, Venstres finansordfører, står regeringspartiet fast på den aftale, der blev indgået partierne imellem. 

- Jeg venter selvfølgelig på, at Vederlagskommissionen kommer med sin officielle indstilling. Og så har vi jo sagt, som en del af aftalen, da vi nedsatte kommissionen, at vi så vil stemme for det, kommissionen måtte komme med som indstilling. 

- Det står vi stadig bag, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce