Venstre får ny borgmester i Vordingborg

Vordingborg-borgmester Knud Larsen (V) afløses efter 43 år i politik af Michael Seiding Larsen (V).

43 år i politik fik Venstres Knud Larsen, som 31. marts går af som Vordingborgs borgmester. Han var først borgmester i Møn Kommune 1992-97 og 2002-2006 og har ledet Vordingborg Kommune siden 2014.

Knud Larsen afløses af partifællen Michael Seiding Larsen.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

I 1974 kom Knud Larsen i Møns byråd og sad fra 1986 til 2007 i Storstrøms Amtsråd. Her var han 1. viceamtsborgmester 1998-2001.

Han var formand for Storstrøms Trafikselskab, STS, fra 1998 og sad i Movias bestyrelse efter fusionen med VT og HUR Trafik. Knud Larsen har også været formand for repræsentantskabet i Møns Bank og formand for Bogø Kostskole.

Knud Larsen er landmand og lærer. Siden 1971 har han drevet en gård på Møn. Han glæder sig over "et fantastisk liv i folkestyrets tjeneste".

- Jeg har fået mulighed for at gøre en forskel som politiker og synes, at meget er lykkedes, siger Knud Larsen i en pressemeddelelse.

- Jeg har med respekt for demokratiet altid lagt vægt på dialogen og arbejdet for brede politiske løsninger.

Michael Seiding Larsen glæder sig "utroligt meget" til at blive borgmester.

- Jeg skal afløse en meget erfaren og betydende kommunalpolitiker, og det stiller store krav. Jeg er dog klar til at stå tidligt op og tage over efter Knud, siger Michael Seiding Larsen.

/ritzau/

Emneord: Borgmesterposter, Vordingborg Kommune, Venstre, Knud Larsen, Michael Seiding Larsen, KV17
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 5705

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 06.10.15 Politik
  DOKUMENTATION: Her er Løkkes åbningstale

  Her er Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) første åbningstale i hans anden regeringsperiode.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

 • 26.11.13 Politik
  Presseresume af finanslovaftale for 2014

  Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti har den 26. november indgået Aftale om Finansloven for 2014. Med aftalen afsættes 3,2 mia. kr. i 2014 og i alt 9,3 mia. kr. i 2014-2017 til en række indsatser, som kan sammenfattes under følgende fire temaer:

 • 23.01.13 Politik
  K-byrådsmedlem i Helsingør skifter til V

  Sten Kallenbach fra byrådet i Helsingør forlader de Konservative og bliver i stedet medlem af Venstre. Efter at have været konservativ folketingskandidat og medlem af byrådet for De Konservative i Helsingør i næsten to perioder, har 68-årige Sten Kallenbach valgt at skifte til Venstre. Det skriver Helsingør Dagblad.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige