VUC - fleksibel uddannelse

VUC - fleksibel uddannelse

Ny Vestergade 17, 3. sal , 1471 København K

Telefon: 33 32 32 00 Website: www.vuc.dk E-mail:

Danske HF & VUC’er inviterer i denne blog til dialog om, hvordan vi i Danmark bedst kan sikre opkvalificeringen af de meget forskellige målgrupper, som VUC uddanner. 

VUC er forkortelsen for ”Voksenuddannelsescenter”. Danske HF & VUC vil gerne gøre mere for at udbrede viden, synspunkter og erfaringer i aktuelle diskussioner om fremtidens voksenuddannelse. 

På Danske HF & VUC udbydes ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau - toårigt hf, hf online og hf enkeltfag, ordblindeundervisning og almen voksenuddannelse på 9. og 10. klasses niveau.  

Bloggen redigeres i et samarbejde mellem chefkonsulent Eva Åkerman (eaa@vuc.dk) i Lederforeningens sekretariat og kommunikationschef Søren Jensen (sjen@kvuc.dk) i KVUC’s kommunikationsafdeling.

Blogs

 • Nye forberedende grunduddannelser skal blive en succes
  23.11.17 Velfærd

  Nye visionære uddannelsesmiljøer for unge voksne under 25 uden en ungdomsuddannelse skal udvikles i et tæt samarbejde mellem produktionsskoler, VUC’er og kommuner. Der er stor forskel på elever, der kommer fra produktionsskolerne og fra VUC'erne.

 • Efteruddannelse er nøglen til fremtidens arbejdsmarked
  28.08.17 Velfærd

  Vigtigt i trepartsforhandling: Næsten 1 million danskere har svært ved it. Mange har svært ved at læse og regne. Der er brug for en ambitiøs trepartsaftale. Den danske arbejdsstyrke skal opkvalificeres på nye måder via voksen- og efteruddannelse.

 • Hov, nu taler vi slet ikke om de unge, det handler om
  15.05.17 Velfærd

  Unge under 25 får dårligere muligheder for uddannelse. Den politiske debat om regeringens nye reformudspil om udsatte unge handler kun om struktur. Det er nu, der skal fokus på, hvem de svage unge er. Udspil præges af et alt for simpelt regnestykke.

 • En million danskere har store IT-vanskeligheder
  09.05.17 Velfærd

  Vi skal have alle med i den digitale fremtid. Voksen- og efteruddannelsesindsatsen skal give voksne en mulighed for at blive eller komme ind på arbejdsmarkedet. Ser vi på, hvad det kræver i fremtiden, står et ord lysende klart: Digitalisering.

 • Hold nu godt fast i det der virker - og styrk indsatsen for de svageste
  20.04.17 Velfærd

  Regeringen er på trapperne med et udspil til bedre veje til ungdomsuddannelse. Erfaringerne fra regionsprojektet UPGRADE er stærke, og regeringen bør se på resultaterne herfra. Evalueringen af UPGRADE bekræfter, at der er brug for nye indsatser for de svageste unge. Vi må dog ikke komme alle i én kasse. Der er stor forskel på de unge.

 • Hvorfor bliver vi ved med at snakke om ”restgrupper”?
  19.03.17 Politik

  I debatten om nye indsatser for svage unge, må der ikke vokse en bureaukratisk strukturdjævel frem, som hiver energien ud af kerneopgaver og koster penge i form af øget administration og bureaukrati. Vi har jo i virkeligheden en fantastisk ungdom!

 • Lad os tale de unge op – og ikke ned!
  24.02.17 Politik

  Unge i uddannelse: Lad os kigge på det, der ikke virker, og holde fast i det, der virker. 91% af de unge, der ikke går den snorlige vej, skal mødes i øjenhøjde - ikke som klienter eller børn. De sidste 9% skal vi koordinere indsatserne meget bedre om.

 • Forskellige unge kræver forskellige tilbud
  23.02.17 Politik

  Regeringens ekspertudvalg er på vej med anbefalinger til bedre veje til ungdomsuddannelser. Det er vigtigt at holde fast i, at de 29%, der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse 5 år efter folkeskolen, er meget forskellige og har forskellige behov.

Pressemeddelelser