11 forskere får store bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd

Ledelse

15/12/2014 14:11

Nick Allentoft

11 forskere fra danske universiteter har opnået prestigefulde bevillinger for tilsammen næsten 120 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har uddelt sine første store bevillinger - de såkaldte ERC Starting Grants - i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Bevillingerne er øremærket til yngre forskere, der vil videreudvikle deres forskerkarriere og skabe et forskningsteam.

I alt ca 3,6 milliarder kroner blev uddelt, og heraf gik de 120 millioner kroner fordelt på 11 bevillinger til Danmark.

Resultatet glæder uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen:

- Konkurrencen om Det Europæiske Forskningsråds bevillinger er benhård og derfor glæder jeg mig over, at hele 11 Starting Grants er tildelt til forskere i Danmark. Det flotte resultat viser, at dansk forskning tilhører den internationale elite, og at danske forskere formår at skrive konkurrencedygtige EU-ansøgninger. En ERC-bevilling er virkelig noget, der kan gøre en forskel – ikke bare for den enkelte forsker, men også for dansk forskning i det hele taget, siger Sofie Carsten Nielsen.

Udsigt til at tangere rekorden fra 2012

Der er stor sandsynlighed for, at Danmark modtager yderligere to ERC-bevillinger inden for ’Fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab’. Antallet vil dermed blive det højeste siden 2012, og tangere rekorden, hvor Danmark ligeledes hentede 13 bevillinger hjem. I midten af januar offentliggør ERC de sidste navne på modtagere af de prestigefyldte bevillinger.

Om Det Europæiske Forskningsråd (ERC)

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) yder tilskud til banebrydende forskningsprojekter af videnskabelig topkvalitet inden for alle forskningsområder og emner. Talentfulde forskere fra hele verden kan opnå støtte til at gennemføre excellent forskning af allerhøjeste videnskabelig kvalitet i Europa.

Én gang om året uddeler ERC Starting Grants. I år er første gang, at de uddeles som en del af Horizon 2020, EU’s forsknings- og innovationsprogram, som har i alt 592 milliarder kroner i puljen. Herfra uddeles 97 milliarder kroner af Det Europæiske Forskningsråd (ERC).

Om de danske bevillinger

Hele 7 af de 11 Starting Grants er tildelt til forskere på Københavns Universitet. Danmarks Tekniske Universitet modtager to grants, mens Aarhus Universitet og Copenhagen Business School hver får en enkelt bevilling.

De 11 Starting Grant-projekter fordeler sig på tre faggrupper:

Fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab:

  • Albert Schliesser - Københavns Universitet
  • Oliver Gressel - Københavns Universitet
  • Jan-Pieter Buylaert - Danmarks Tekniske Universitet

Biovidenskab:

  • Morten Sommer - Danmarks Tekniske Universitet
  • Zachary Philip Gerhart-Hines - Københavns Universitet
  • David Gloriam - Københavns Universitet
  • Robin Andersson - Københavns Universitet
  • Bjørn Pedersen - Aarhus Universitet
  • Tania Rinaldi Barkat - Københavns Universitet

Samfundsvidenskab og Humaniora:

  • Ayo Wahlberg - Københavns Universitet
  • Steffen Andersen - Copenhagen Business School

Mest Læste

Annonce