11 sygehuse får sur smiley: Personalet er alt for presset

Arbejdstilsynet har i flere end 200 tilfælde kritiseret arbejdsmiljøet på en række danske hospitaler.

Det kniber med sikkerheden på flere danske sygehuse, hvor de ansatte arbejder med risiko for at komme til skade. Og andre steder er tids- og arbejdspresset så stort, at læger og sygeplejersker risikerer at udvikle stress.

Sådan lyder Arbejdstilsynets kritik af 44 danske sygehuse, privathospitaler og psykiatriske behandlingssteder, der har haft besøg i løbet af det seneste år, skriver Dagens Medicin.

I alt har tilsynet fundet flere end 200 eksempler på kritisabelt arbejdsmiljø under besøgene, viser et udtræk fra Arbejdstilsynets database.

Læs også

Udfordringer og udbrændthed hos sygeplejerskerne 

Sociolog, dr.med. Tage Søndergaard Kristensens undersøgelse af sygeplejerskernes psykiske arbejdsmiljø

På 11 sygehuse har Arbejdstilsynets besøg udløst en rød smiley.

Det dækker over mindst fem afgørelser om kritisable arbejdsforhold, et alvorligt eller komplekst arbejdsmiljøproblem, manglende eller væsentlige mangler ved plan for sikkerhed og sundhed eller et decideret forbud mod at fortsætte arbejdet.

Det er tilfældet for sygehusene i Glostrup, Frederikssund, Hillerød, Odense, Silkeborg, Viborg, Randers, Aarhus og Skejby, Privathospitalet Hamlet i Søborg og Rigshospitalet.

Her har Arbejdstilsynet har fundet så mange eksempler på kritisabelt eller farligt arbejdsmiljø, at sygehusene er blevet pålagt at søge professionel hjælp fra en arbejdsmiljøkonsulent til at løse problemerne.

Flere steder skyldes problemerne det psykiske arbejdsmiljø, hvor personalet lever med blandt andet vold og trusler på arbejdspladsen, høje følelsesmæssige krav eller decideret mobning. 

Det er blandt andet tilfældet på Rigshospitalet, hvor sygeplejersker på Hovedortocentret er blevet chikaneret af de ansatte kirurger, skriver Dagens Medicin.

/ritzau/

 

Emneord: Sygehuse, Arbejdstilsynet, Stress, Arbejdsmiljø, Psykisk arbejdsmiljø, Mobning, Vold på arbejdspladsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også