Overenskomst på plads for ingeniører

En forhøjelse af pensionsbidraget og højere individuel arbejdstid er en del af overenskomstforliget mellem KL og Ingeniørforeningen, IDA, og Den danske Landinspektørforening. KL har lørdag indgået forlig med Ingeniørforeningen, IDA, og Den danske Landinspektørforening om en ny overenskomst for de næste to år for bl.a. ingeniører og landinspektører i kommunerne – i alt cirka 2300 fuldtidsstillinger.

Aftalen indebærer pensionsforbedringer fra 1. januar 2014 på 0,32 procent fra 17,5 procent til 17,82 procent. De aftalte forbedringer ligger inden for en økonomisk ramme på 0,25 pct., der kommer oven i de lønforbedringer, som er en del af aftalen mellem KL og forhandlingsfællesskabet KTO, der blev indgået 16. februar.

Højere individuel arbejdstid
Derudover ændres bestemmelsen om højere individuel arbejdstid (det tidligere fleksibel arbejdstid/plustid) som forsøgsordning i overenskomstperioden til, at aftaler om højere individuel arbejdstid indgås mellem den ansatte og ansættelsesmyndigheden.

Aftalen indeholder desuden, at kandidatuddannelser, som gennemføres med udgangspunkt i en professionsbacheloruddannelse, bliver omfattet af overenskomsten. Det betyder bl.a., at uddannelsen til Cand.scient.techn. og Cand.scient i molekylær ernæring og fødevareteknologi optages under overenskomsten pr. 1. april 2013.

Hvis aftalen bliver godkendt af begge parter, kan den træde i kraft med virkning fra 1. april 2013 og to år frem.

Læs mere om overenskomstforhandlingerne på det kommunale område her

Emneord: Overenskomstforlig, IDA, KL, KTO, Den Danske Landinspektørforening, Pension, Arbejdstid
KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også