Politik for medborgerskab er sendt i høring

Hvordan styrker vi samspillet med de frivillige kræfter i Haderslev Kommune? Og hvordan kan vi udbrede det aktive medborgerskab? Det giver byrådet sit bud på i den ”Politik for medborgerskab og samspil med frivillige”, som netop er sendt i høring. Det aktive medborgerskab handler om at udvikle nye måder at arbejde og samarbejde om opgaver mellem borgere og kommunens ansatte.

Haderslev Kommune vil gerne invitere alle borgere til at deltage i debatten. Fortæl os, hvordan du som borger eller ansat i kommunen kan bruge politikken: Er der noget, der mangler – og er indsatserne tilstrækkelig beskrevet?

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige er en invitation til alle borgere og kommunens ansatte om at deltage i udviklingen af det lokale demokrati. Det er en invitation til, at alle bidrager til at udvikle såvel den service, som kommunen yder – som den ”service”, vi som medmennesker yder til hinanden. Det sker ikke i en fælles styret proces, men ved at man lokalt bruger tankesættet og omsætter det til praksis.

Formålet med politikken er:

• At udfordre vores forståelse for muligheder og begrænsninger i det aktive medborgerskab
• At inspirere til en mangfoldig dialog – og at udfordre borgere og kommunale medarbejdere i Haderslev Kommune
• At signalere, at der er brug for alle

Byrådet ønsker dialogen om, hvordan vi udvikler samspillet mellem borgerne, politikerne og kommunens ansatte. Indenfor de sidste år har den været i centrum på flere forskellige måder.

Politikken indeholder flere spørgsmål end svar – for svarene fremkommer gennem dialog vidt og bredt i hele Haderslev Kommune. Derfor vil der også blive behov for politikken ændres og opdateres i løbet af et par år.

www.haderslev.dk/høringer-og-afgørelser kan man hente en kort udgave af politikken, hele politikken, et høringsskema og se øvrige bilag. Høringen løber frem til 2. august 2013.

Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.