Politik for medborgerskab er sendt i høring

Hvordan styrker vi samspillet med de frivillige kræfter i Haderslev Kommune? Og hvordan kan vi udbrede det aktive medborgerskab? Det giver byrådet sit bud på i den ”Politik for medborgerskab og samspil med frivillige”, som netop er sendt i høring. Det aktive medborgerskab handler om at udvikle nye måder at arbejde og samarbejde om opgaver mellem borgere og kommunens ansatte.

Haderslev Kommune vil gerne invitere alle borgere til at deltage i debatten. Fortæl os, hvordan du som borger eller ansat i kommunen kan bruge politikken: Er der noget, der mangler – og er indsatserne tilstrækkelig beskrevet?

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige er en invitation til alle borgere og kommunens ansatte om at deltage i udviklingen af det lokale demokrati. Det er en invitation til, at alle bidrager til at udvikle såvel den service, som kommunen yder – som den ”service”, vi som medmennesker yder til hinanden. Det sker ikke i en fælles styret proces, men ved at man lokalt bruger tankesættet og omsætter det til praksis.

Formålet med politikken er:

• At udfordre vores forståelse for muligheder og begrænsninger i det aktive medborgerskab
• At inspirere til en mangfoldig dialog – og at udfordre borgere og kommunale medarbejdere i Haderslev Kommune
• At signalere, at der er brug for alle

Byrådet ønsker dialogen om, hvordan vi udvikler samspillet mellem borgerne, politikerne og kommunens ansatte. Indenfor de sidste år har den været i centrum på flere forskellige måder.

Politikken indeholder flere spørgsmål end svar – for svarene fremkommer gennem dialog vidt og bredt i hele Haderslev Kommune. Derfor vil der også blive behov for politikken ændres og opdateres i løbet af et par år.

www.haderslev.dk/høringer-og-afgørelser kan man hente en kort udgave af politikken, hele politikken, et høringsskema og se øvrige bilag. Høringen løber frem til 2. august 2013.

Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også