Analyser udpeger velkendte ansigter blandt samfundets udsatte

Udsatte børn og voksne har ofte berøring med flere offentlige systemer, der ikke taler sammen. For det meste er det sådan, at udsatte er kendt af nogle offentlige instanser, men at man ikke har et holistisk billede af den enkelte.

I den seneste tid har nyhederne igen været præget af debatten om, hvordan man kan gøre mere for samfundets udsatte, herunder børnene. Det er vigtigt, og et område, som vi i SAS Institute allerede har stort fokus på og erfaring med, for når de rigtige data kommunikerer med hinanden, sker der noget.

”Når de rigtige data kommunikerer med hinanden, sker der noget”

Vores erfaringer består primært i, at vi ved, hvordan man kan udnytte data til at beskytte samfundets mest sårbare, der oftest har behov, der berører flere offentlige systemer såsom hospitaler, adgang til sundhedsydelser, adgang til ydelser i primærsektoren, sociale ydelser, transport, uddannelse og bolig. For det meste er det sådan, at udsatte er kendt af nogle offentlige instanser, men at man ikke har et holistisk billede af den enkelte. Det billede kan smart brug af data og analyser på tværs af offentlige institutioner være med til at skabe, og det kan være med til at finde og hjælpe socialt udsatte børn og voksne i tide.

Læs mere om, hvordan staten kan anvende data til at tage bedre beslutninger og beskytte samfundets svageste.

I SAS arbejder vi med denne type løsninger mange steder i verden, og derfor synes jeg, man skal lade sig inspirere af, hvordan man andre steder løser tilsvarende problemer.

I Nevada har SAS og VirtualHealth i foråret 2018 indgået et samarbejde der skal hjælpe offentlige institutioner inden for sundhedssektoren med at forbedre omsorg og behandling for den enkelte og samtidig  sørge for, at de offentlige udgifter reduceres. Her regner man med, at der vil være gevinster både for den udsatte og for samfundet, hvis man koordinerer de offentlige tjenester for ikke alene at forbedre sundhedsresultaterne for de udsatte, men også for mere effektivt at bruge indsigter på tværs af forskellige sektorer.

VirtualHealth er et visionært samarbejde mellem en gruppe ledere med forskellige baggrunde inden for industrier som sundhed, teknologi, finans og telekommunikation. De har skabt banebrydende softwarearkitektur, og med udnyttelse af nye teknologier har de overvundet komplekse udfordringer, så data nu kan flydeproblemfrit mellem forskellige instanser uden den sædvanlige silotænkning. Det udnyttes i specialiserede og samarbejdsvenlige værktøjer til sundhedssektoren.

VirtualHealth er den førende Software as a Service-platform (SaaS-platform) for sundhedsydelser og folkesundhed. SAS inkorporerer datahåndtering, visualisering og avancerede analytiske muligheder såsom kunstig intelligens og maskinindlæring i VirtualHealths integrerede håndteringsplatform.

I forbindelse med lanceringen af det ny samarbejde sagde Dr. Joshua Morgan til SAS, at:

”Personlig omsorg handler om at se folk mere holistisk og sætte dem i centrum for kvalitetsforbedringsindsatser, der krydser sektorer og instanser. Nye og uventede mønstre og indsigter dukker op, når du integrerer data fra systemer, som sandsynligvis aldrig har kommunikeret med hinanden før."

Dr. Joshua Morgan er national direktør for adfærdsmedicin og værdibaseret healthcare og er tidligere chef for Behavioral Health Informatics for San Bernardino County (CA) Department of Behavioral Health

"Nye og uventede mønstre og indsigter dukker op, når du integrerer data fra systemer, som sandsynligvis aldrig har kommunikeret med hinanden før"

SAS arbejder allerede med offentlige instanser for at støtte et mere fuldstændigt og meningsfuldt billede af den enkelte borger. For eksempel tillod en database og analyseløsning San Bernardino County at integrere adfærdsmæssige sundhedsdata samt andre både sundheds- og ikkesundhedsdata for at tilvejebringe brugerdefineret risikoscore og identificere de personer, der udnyttede flere offentlige systemer mest.

Herudover arbejdede Wake County, NC, med SAS for at identificere personer med tilbagevendende interaktioner i forhold til brugen af dyre offentlige tjenester. Ved bedre at forstå de "velkendte ansigter" kan Wake County nu sikre, at de proaktivt målretter programmer – som fx midlertidige boliger – til personer med størst behov.

En integreret sundhedshåndteringsplatform bidrager til at reducere omkostninger og ineffektivitet. Analytics og integreret sundhedsforvaltning skal revolutionere folkesundheden og skabe en sundere befolkning til en lavere pris. Den skal også identificere mere robuste og holistiske resultater, som kan blive en del af nye værdibaserede aftaler.

Hvis vi skal blive endnu bedre i vores samfund til at hjælpe de udsatte, skal vi få de rigtige data til at kommunikere med hinanden. Så bliver vi klogere, og på den måde kan vi for alvor gøre en forskel. En af mine amerikanske kollegaer Jeremy Racine, SAS Healthcare Strategy Consultant, siger:

"SAS fortsætter med at udforske innovative samarbejder inden for sundhedssektoren. Partnerskaber med ledere inden for sundhedsteknologi som VirtualHealth vil fremover kunne skabe synlige forbedringer til sundhedssektoren."

Download e-bogen "Doing good with Government Data" og lær mere om, hvordan data og analytics kan have en positivt indvirkning på offentlig styring og processer. 

 

Emneord: 130318, SAS Institute, Databeskyttelse, Socialt udsatte
SAS Institute Danmark på DenOffentlige.dk SAS Institute er verdens største privatejede leverandør af analysesoftware og relaterede services. Vores analytiske redskaber hjælper beslutningstagere hos flere end 300 offentlige kunder i Danmark...
Aktivitet: Artikler: 22 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 15.03.18 Susanne
  Teknologi er en krykke, og holistisk handler om menneskelig eksistens, ikke systemer.

  Mennesker bliver klogere gennem selvindsigt og selverkendelse, og ved at udvikle forståelse gennem respekt og kærlighed. Kunstig intelligens er kun for uintelligente mennesker !
  Brugen af ordet, holistisk, i den betydning som beskrives i artiklen, fortæller mig, som uddannet terapeut og medmenneske, at ord altid tillægges værdi, i forhold til bevidsthedsniveau.
  Intet, nok så smart teknologisk eller digitalt værktøj kan hjælpe til en holistisk forståelse af individer.
  Ethvert individ indeholder tanker og følelser, oplevelser, erfaringer, tro og viden og erkendelser - og evner- som ingen nødvendigvis ved noget om. Og i offentlige sammenhænge vil mange aldrig åbne sig overfor personer \ ansatte, som ikke udviser respekt, livsnødvendig selvindsigt og kærlighed.
  Lad for pokker være at misbruge ord, bare for at sælge et produkt, som nok for nogle vil syne som et svar " sendt fra himlen " ( hvad det jo i en vis forstand også er, eftersom digital kommunikation sker ad den vej ). Sandheden er dog, at en digital proces aldrig kan erstatte menneskelig indsigt og eksistentiel individuel viden. Vi er ikke robotter !
  Allede penge som idag er blevet misbrugt på indkøb af vanvittigt dyre computere og programmer m.v. går fra netop at aflønne og hjælpe de mennesker, som har allermest behov for økonomiske midler.
  Sandheden er, at de der scorer kassen på at sælge al den soft - og hardweare, ikke vil dele med alle de borgere, som netop på grund af pengemangel er endt i en forfærdelig livssituation.
  Danskerne er utroligt dårlige til at hjælpe der hvor behovet er størst. Gennem nærvær, medfølelse og kærlighed, når vi meget meget længere menneskeligt set, end via teknologiske løsninger, som er blevet en krykke, som er alt for nem - og destruktiv- at støtte sig til.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også