Arbejdsgiverne må bære ansvaret for den manglende undervisning

Velfærd

03/04/2013 16:02

Igen og igen har Danmarks Lærerforening og LC forsøgt at imødekomme arbejdsgivernes krav, men viljen til en reel forhandling er der ikke.

Derfor må de nu alene bære ansvaret for, at børn, unge og voksne ikke får undervisning fra på tirsdag, mener FTF.

Danmarks Lærerforening og LC (Lærernes Centralorganisation) har både i og uden for Forligsinstitutionen vist vilje til forhandling. De er gentagende gange kommet med nye bud på løsning af den igangværende konflikt for at undgå den lockout, der træder i kraft på det statslige og kommunale underviserområde efter påske.

Selv efter at forligsmand Mette Christensen har opgivet at forlige parterne, har Danmarks Lærerforening og LC strakt hånden frem.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, siger:
”Danmarks Lærerforening og LC har imødekommet KL’s indholdsmæssige ønsker. Alligevel vil hverken Finansministeren eller KL forhandle. Det er en hån mod overenskomstsystemet, og det giver arbejdsgiverne alene ansvaret for, at børn, unge og voksne nu på ubestemt tid mister deres undervisning. Vreden må derfor vendes mod arbejdsgiverne, for lærerne har vist, at de gerne vil forhandle – og allerhelst bare have lov til at undervise”.

Finansministeriets lockout af 17.000 undervisere på det statslige område vil samtidig ramme undervisningen på de private grundskoler, VUC, SOSU-skoler og på erhvervsskoler, erhvervsakademier, produktionsskoler m.fl.
Ingen ved, hvor længe konflikten får lov at lamme samfundet, men ifølge Bente Sorgenfrey er et lovindgreb den eneste sandsynlige udgang nu:

”KL og de statslige arbejdsgivere har haft mange muligheder for at komme tilbage til forhandlingsbordet og for at få et forhandlet resultat, men har igen og igen afvist den mulighed. Nu kan vi bare vente på, at regeringen griber ind og laver et lovindgreb. I ventetiden sparer arbejdsgiverne endda en masse penge i denne ulige arbejdskamp”.
”Regeringen og KL har ønsket denne lockout, og hvis de efterfølgende laver et ensidigt lovindgreb, der ikke tilgodeser begge parter, vil det ligne en ren forfølgelse af lønmodtagerne - især hvis man først har tømt deres strejkekasser. Det vil være noget, som alle vil huske meget længe, og som ikke vil fremme det fremadrettet samarbejde om Danmarks udfordringer", siger hun.

Mest Læste

Annonce