"Det er en katastrofe for Stevns at miste 20 arbejdspladser på én gang, ligesom både lokale forretninger og håndværkere vil kunne mærke en indtægtsnedgang," siger stevnsbo og centerleder Helle Jørgensen. Foto: Røde Kors

Asylcenter på Stevns lukker til sommer

Center Sigerslev lukker som følge af nedgang i antallet af asylansøgere. 245 beboere flyttes til andre centre.

Udlændingestyrelsen har besluttet at afvikle Røde Kors’ asylcenter på Stevns efter de seneste måneders nedgang i antallet af asylansøgere, der søger til Danmark. Det skriver Dagbladet Køge. 

Asylcentret bliver lukket tirsdag 30. juni, og inden da skal de 245 mandlige beboere overflyttes til andre centre. Det er tredje gang, at Center Sigerslev må lukke som følge af færre asylansøgere. 


Selvom centret ifølge Dagbladet Køge er et af de bedst drevne asylcentre i Danmark med meget få uheldige episoder, er lejemålet af den gamle flyverkaserne relativt dyrt, og der er langt til nærmeste by og dermed offentlig transport.

Som stevnsbo og centerleder lægger Helle Jørgensen ikke skjul på, at hun er meget ked af beslutningen.

- Det er en katastrofe for Stevns at miste 20 arbejdspladser på én gang, ligesom både lokale forretninger og håndværkere vil kunne mærke en indtægtsnedgang. 

- Det, synes jeg, er meget trist, siger hun.

Emneord: Stevns Kommune, Center Sigerslev, Asylcenter, Stevns
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også