Avisens mest læste: opslagene fra kommunen

For at skabe større interesse for kommunalpolitikken blandt borgerne, besluttede Rudersdal Kommune sig for at udgive en serie af overskuelige opslag i lokalavisen. Kommunens opslag om lokalpolitik blev de mest læste sider i avisen.

Kommunen arbejder med stort set alle de områder, der har betydning for borgernes liv. På trods af det opfatter mange – særligt unge – kommunalt stof som kedeligt og uinteressant, og det smitter af på opfattelsen af information fra kommunen. Men fordommen om kommunalpolitik som uinteressant eller ligegyldig er en barriere, der kan overvindes.

I Rudersdal Kommune havde man et stort ønske om, at borgerne fik større interesse for og indblik i kommunalpolitikken. Men hvis der skulle skabes ny interesse, var det også nødvendigt at tænke i nye baner. Derfor udviklede Rudersdal Kommune sammen med kommunikationsvirksomheden Operate A/S den kommunalpolitiske temaserie ’Indblik’, der udkom i ti udgaver i lokalavisen.

Ikke bare autopilot

Ud fra en journalistisk betragtning rummer en kommune alle de historier, der skal til for at skabe godt og læseværdigt indhold. Men det er en udfordring i mange kommuner at få den menneskelige dimension med i den skriftlige information til borgerne. Derfor blev der i Indblik-serien fokuseret på interviewpersoner og citater.

”I stedet for de sædvanlige lange forklaringer lavede vi med forbillede i Illustreret Videnskab korte tekster, små bokse, cases og så videre. Borgerne var i centrum, og det politiske fyldte mindre. Det var måske det frække ved det. Det er ikke borgmesteren eller udvalgsformanden, der kommer med lange forklaringer på alt det gode, de gør. Det kan være svært at forklare det kommunale budget på to sider, men jeg synes, det lykkes. At kommunen turde gøre det i den her form, er måske det nye. De slog ikke bare automatpiloten til og sagde: Nu hælder vi al informationen ned i halsen på borgerne”, siger Torben Dan Pedersen, områdedirektør hos Operate A/S.

Tættere på borgerne

Hvert opslag i serien skabte overblik og gav perspektiver på et emne i kommunen, der har stor betydning for borgernes liv. Eksempelvis børn og unge, voksne med særlige handicap og kommunaløkonomien. Den type information fungerer særligt godt i trykte medier, der ikke kan konkurrere på tempo, men til gengæld ofte gemmes i en periode. Her kan man gå bagom begivenhederne. Hvad gør man i Rudersdal Kommune på området? Hvorfor? Og hvad betyder det for borgerne?

Da de første Indblik var blevet bragt, blev der foretaget en måling blandt læsere af avisen. Og den resulterede i nogle opsigtsvækkende tal. Ikke bare var Rudersdal Kommunes opslag dem, der gav størst opmærksomhedsværdi, de var det mest læste indhold i hele avisen.

”Det vigtige for os var at få kommunalpolitikken tættere på borgerne. Vi ønskede at skabe større interesse for det arbejde og de prioriteringer, der hele tiden sker i vores kommune. Så vi er utroligt stolte af og glade for, at vores opslag blev så godt modtaget. Samtidig har det også været spændende for vores politikere og administration at arbejde på denne måde med kommunens arbejde”, siger Rudersdals borgmester Jens Ive (V).

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.