Martin Lidegaard. Foto: Christian Stæhr

Ban Ki-moon deltager i grøn vækst-topmøde og klimafinansieringsmøde i København

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon besøger København den 22. og 23. oktober. Her vil generalsekretæren holde hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum (3GF), ligesom han vil åbne det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-byen.

Under sit besøg mødes Ban Ki-moon bl.a. med statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Villy Søvndal, klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard samt udviklingsminister Christian Friis Bach. 

Udenrigsminister Villy Søvndal udtaler: ”Det glæder mig, at FN’s generalsekretær kommer til København for endnu en gang at deltage i 3GF. Ban Ki-moon er ikke bare en stærk fortaler for det multilaterale samarbejde generelt, men også for omstillingen til en grøn økonomi verden over. Det arbejder vi som regering også for gennem 3GF. Igen i år samler vi ledere og beslutningstagere fra det private erhvervsliv, regeringer og internationale organisationer for at skabe globale alliancer og partnerskaber der fremmer global grøn vækst. Jeg er meget glad for, at FN’s generalsekretær bakker op om 3GF og vores fælles vision om en global grøn omstilling”.

Det danske regeringsinitiativ Global Green Growth Forum (3GF) finder sted for tredje gang i år under statsministerens værtskab. Temaet for dette års topmøde er ressourceeffektivitet og mødet vil bl.a. have fokus på globalt grønt lederskab, grønne forretningsmodeller og grønne løsninger. Ban Ki-moon vil den 22. oktober holde hovedtalen ved 3GF som oplæg til den afsluttende session om fremtidens grønne investeringer.

FN´s generalsekretær har sat sig i spidsen for en proces, der skal engagere verdens ledere i at finde den finansiering og de reduktionstiltag, der skal til for at nå 2 graders målsætningen op til klimakonferencen COP 21 i Paris i 2015. I september 2014 samler Ban Ki-moon verdens ledere i New York. Netop finansiering er i fokus, når Ban Ki-moon åbner det danske klimafinansieringsmøde, Copenhagen Climate Finance Meeting, som klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er vært for.

Martin Lidegaard udtaler: ”Jeg ser frem til at byde FN’s generalsekretær Ban Ki-moon velkommen i København, og jeg er stolt over, at han har prioriteret at komme til vores klimafinansieringsmøde. Ban Ki-moon har i flere år arbejdet for en ambitiøs og handlingsorienteret klimapolitik, og han er ligesom os stærkt optaget af, hvordan vi finder pengene til den nødvendige grønne omstilling i både ulande og ilande. Her bliver det afgørende at få private investorer engageret, og det er netop det, som vores møde handler om."

Grøn omstilling på verdens dagsorden

Ban Ki-moons deltagelse i to internationale grønne topmøder på dansk jord kan ses som et udtryk for, at grøn omstilling, bæredygtig udvikling og klimafinansiering i stigende grad står øverst på den internationale dagsorden. En lang række ministre og højtstående repræsentanter fra det offentlige og private deltager i begge møder for at diskutere, hvordan vi kan sikre handling og resultater på de grønne områder.

Under sit besøg mødes Ban Ki-moon med den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Villy Søvndal, finansminister Bjarne Corydon, klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard samt udviklingsminister Christian Friis Bach. Generalsekretæren deltager desuden i lanceringen af et danskstøttet initiativ til fremme af energieffektivitet som del af FN-initiativet ”SE4ALL” med hovedsæde i FN-byen, ligesom han deltager i en højniveaumiddag i Rundetårn om aftenen den 22. oktober i forbindelse med det danske klimafinansieringsmøde.

 

Emneord: Martin Lidegaard, Ban Ki-moon, Klima, Global Green Growth Forum, Christian Friis Bach, FN, Klimapolitik
Ministeriet for Klima, Bygning og Energi på DenOffentlige.dk Ministeriet for Klima, Bygning og Energi er nu blevet nedlagt efter valget og det nye Ministerium hedder nu Energi-, forsynings- og klimaministeriet. 
Aktivitet: Artikler: 60 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.03.20 Infrastruktur
  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg leverer 20 procent af CO2-reduktionerne frem mod 2030

  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg lægger i sine anbefalinger til regeringen op til en gennemgribende forandring af bygge- og anlægsbranchen. CO2-regnskaber for bygge- og anlægsprojekter, forbud mod oliefyr og strenge krav til renoveringer af offentlige og private bygninger er nogle af de mere end 60 forslag fra klimapartnerskabet.

 • 05.03.20 Infrastruktur
  National rapport: Danmarks vitale infrastruktur lider under klimapres

  Ny rapport peger på, at Danmark mangler op mod 175 milliarder for at kunne opretholde en ordentlig fremtids- og klimasikret infrastruktur. Værst ser det ud for vores vandforsyning, de kommunale bygninger, veje og broer samt jernbanenettet. Klimaparatheden halter for stort set alle infrastrukturområder.

 • 02.03.20
  Miljøministeren: Klimaramte kommuners forslag skal på bordet

  Lea Wermelin opfordrer Kommunernes Landsforening og borgmestre, som er ramt af de aktuelle oversvømmelser til at komme med forslag til regeringens plan for klimatilpasning.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 13.06.18 Velfærd
  Kun få kommuner omsætter verdensmål til handling

  FNs verdensmål er blevet en vigtig vejviser for danske kommuners arbejde med kommunikation, partnerskaber og innovation. Men kun få kommuner har realiseret det fulde potentiale i verdensmålene. Det viser Deloittes seneste rapport om FNs verdensmål blandt nordiske kommuner.