Dialog, udvikling og afvikling

26/3/11 9:26

Administrator

Brugen af sociale teknologier italesættes oftest inden for en positivt ladet innovations- og udviklingsdiskurs. Det handler om udvikling af ideer gennem dialog, deling og samarbejde.. Men sådan behøver det ikke at være.

Amerikanske Youcut er et eksempel på et benhårdt brugerinddragende projekt hvor fokus er på afvikling fremfor udvikling. Det er den republikanske majorityleader Eric Cantor der står som afsender, så det snævre fokus på offentlige nedskæringer er måske ikke så overraskende.

http://majorityleader.gov/YouCut/ På projektets hjemmeside præsenteres brugerne uge for uge for et antal mulige nedskæringer i det offentlige. Brugerne kan så vælge hvilken nedskæring de helst ser gennemført - og kan iøvrigt komme med egne forslag til nye nedskæringer. Her er ikke megen dialog - det handler alene om at få et stort antal meningstilkendegivelser - ikke debat. Det er ikke til at se hvad der sker med brugernes forslag - og ikke til at se hvordan udvælgelsen af emnet til afstemning sker. Det er ikke-proces og skindialog. Men det forslag der modtager flest stemmer sættes til afstemning på det førstkommende møde i repræsentanternes hus - så en hvis grad af medindflydelse er der.

Offentliggjort af Rune Mejlvang på www.mandenfrakommunen.dk den 21. marts 2011.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce