Folkemødet 2014. Foto: Berit Hvassum

Bornholm er publikumsmagnet: Vi vil tæt på politikerne

Politik

16/06/2014 10:06

Freja Eriksen

Antallet af besøgende ved Folkemødet på Bornholm har igen sat ny rekord. Borgmester vil sikre fortsat succes.

Det gode sommervejr og muligheden for at debattere og tale politik med mange af hovedaktørerne har fået folk til at strømme til Folkemødet i Allinge på Bornholm, som slutter søndag. 

Faktisk har den politiske festival været så populær, at der er sat rekord i antallet af besøgende, ligesom det er sket hvert år, siden Folkemødet blev skudt i gang i 2011.

Destination Bornholm oplyser således i en pressemeddelelse, at 87.000 gæster, politikere, mediefolk og virksomhedsrepræsentanter i år har besøgt Folkemødet på Bornholm. Det er dermed adskillige flere end sidste års samlede antal på 60.000 gæster. 

Læs også: Gør Folkemødet landsdækkende

Den udvikling glæder borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll (S). 

- Det er dybest set rigtig glædeligt for folkestyret, fordi det viser jo, at folk gerne vil tage til Bornholm for at deltage i debatter og for at diskutere samfundet, siger hun.

- Ud over at jeg er glad for, at der er så mange, der bakker op om arrangementet, så er det glædeligt, at folk rent faktisk kommer, når vi sætter ting til debat, fortsætter borgmesteren.

Men måske er arrangementet ved at vokse sig for stor til klippeøen. Nogle har således sat spørgsmålstegn ved, om Folkemødet fortsat skal afholdes på Bornholm. 

Winni Grosbøll mener dog ikke overraskende, at arrangementet skal blive i det bornholmske. Hun taler om at bevare "kernen" for at sikre fortsat succes.

- Kernen er, at mennesker mødes omkring politik, debatter, diskussioner og meninger, siger borgmesteren, der også er parat til at kigge indad: 

- Det er det, vi som arrangører også vil være lidt mere skarpe og kigge på, hvad det er, organisationerne byder ind med af debatter, og om det er samfundsrelevant.

- Vi har nogle kriterier, når vi godkender arrangementer. Det vil vi komme til at være mere skarpe på, så vi er helt sikre på, at det her fortsat er politikudviklende og debatskabende, fordi det er det, folk kommer efter, tilføjer Winni Grosbøll. 

En af de stærke fortalere for, at Folkemødet skal blive på Bornholm, er Venstres folketingsveteran Bertel Haarder. 

Han mener, at væksten i besøgstallet samtidig er en vækst i foreningslivet, da "det er almindelige mennesker, der tropper op hvert år."

- I starten var det en fætter-kusine-festival, hvor vi politikere kun gik til hinanden. Men nu er det faktisk folket, der har indtaget Allinge. Og det kan man da kun glæde sig over, siger Bertel Haarder. 

En foreløbig evaluering foretaget af Center for Regional- & Turismeforskning viser en forventet vækst i forhold til sidste år på 20-25 procent i antallet af overnatninger på Bornholm under Folkemødet. Samtidig giver Folkemødet også det lokale jobmarked et boost.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce