Byrådet bevilger GPS’er til demente

Greveborgere med demens kan nu få en GPS, så man hurtigt kan finde dem igen, hvis de skulle blive væk. Mellem 10 og 15 menes at kunne have glæde af ordningen.

Greveborgere med demens, der har svært ved at finde hjem efter gåturen, kan nu få en GPS, så man lettere kan finde dem, hvis de bliver væk. Idéen med ordningen er at give den demente større tryghed, og gøre det lettere for medarbejdere og pårørende at finde den demente igen.

Greve Kommune vurderer, at der årligt vil være 10 til 15 Greveborgere med demens, som kunne have glæde af en GPS, og ordningen vil være frivillig for den demente.

”Vi har valgt at bevilge de forholdsvis få GPS’er til Greveborgere med demens, fordi vi mener, at det vil give en større bevægelsesfrihed og tryghed for den demente”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Hans Kristiansen. ”Det vil samtidig være en effektiv hjælp for både plejepersonale og pårørende, at man har bedre mulighed for  at finde den demente, hvis vedkommende skulle blive væk”.

En GPS inklusiv abonnement og uddannelse af personale koster ca. 6000 kroner årligt, og den samlede årlige udgift vurderes at være på mellem 60.000 og 80.000 kroner.

 

Emneord: Demens, GPS, Greve Kommune, Sundhed, Ældre
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.