Den afskyelige snemand og det personlige lederskab

Ledelse er som den afskyelige snemand: Der er utallige fortællinger om og holdninger til den, men ingen har nogensinde set den. På Folkemødets Ledelsesscene kan du i år komme så tæt på myten som muligt - i alle dens afskygninger.

Folkemødet er et af årets største og mest relevante møder mellem folk. Hele landet valfarter til Bornholm, og i og omkring Allinge kan Hr og Fru Danmark møde et imponerende felt af toppolitikere, embedsmænd, NGO’er, foreninger, organisationer og  virksomheder.

Folkemødet er født ud fra tanken om at være et politisk topmøde til og for folket. Det er her, vi priser demokratiet og vores mulighed for at lufte meninger af enhver slags. Og det er her, at vi har tid at lytte til gode debatter, stille spørgsmål til dem vi normalt ser i fjernsynet og drøfte vores oplevelse af virkeligheden med beslutningstagerne, som ellers sidder trygt bag Christiansborgs mure. Endelig er det her, hvor vi udfordrer og lader andre udfordre os på vores holdninger. Alt taget i betragtning er Folkemødet en eminent mulighed for at opleve en mangfoldighed af meninger og mennesker.  

Hos Mercuri Urval glæder vi os særlig meget til årets Folkemøde, hvor vi vil være med til udleve Folkemødets formål om at understøtte den demokratiske dialog og fremme folkets indflydelse på og forståelse af samfundets rammer. For vi er optaget af mennesker. Og af ledelse. For ledelse er, i vores optik, den helt centrale forudsætning for at kunne styrke vores samfund på alle måder, på alle niveauer og i alle organisatoriske sammenhænge. 

Ledelse er som den afskyelige snemand. Der er utallige fortællinger om, holdninger til og tegn på den afskyelige snemand, men ingen har set den. På samme måde er ledelse er overalt og alligevel er det svært at få et fast greb om. Hos Mercuri Urval mener vi,  at det bedste greb om ledelse er ved at sætte spot på og diskutere konkrete lederes ledelsesgerning.  

Derfor er vi i gået sammen med vores gode samarbejdspartnere KL, Lederne, Djøf og Mandag Morgen om at etablere Ledelsesscenen på årets Folkemøde. Herfra vil vi afvikle en række spændende arrangementer ud fra idéen om at diskutere, perspektivere og udfolde ledelse under tre overordnede temaer: Samfundsledelse, det personlige lederskab og aktuelle ledelsesudfordringer.

Der er nok af udfordringer, både overordnet set og på den store samfundsmæssige klinge, men også på et jordnært og meget konkret niveau. Dermed er der også meget at debattere: Lige fra Ledelseskommissionens anbefalinger til hvordan vi kan styrke ledelsen i den offentlige sektor, så borgere og virksomheder får mest mulig velfærd og service for skattekronerne, til hvordan de digitale indfødte skal ledes eller ikke ledes, og hvordan vi får flere kvindelige topledere. 

Vi tager også fat om politisk ledelse og etik i en teknologisk tidsalder, forskelle og ligheder mellem offentlig og privat ledelse, iværksætterledelse og om, eller hvordan, man skifter fra at være leder i det offentlige til det private eller omvendt.  

Der vil også være mulighed for at komme bag om kendte ledere som fx. Margrethe Vestager, Bjarne Corydon og Sophie Løhde eller høre USA’s ambassadør Carla Sands fortælle, hvad Donald Trump vil med sit lederskab af verdens mægtigste nation.

Ledelsesscenen bliver således en ramme om både spændende arrangementer og gæster, og vi glæder os til at debattere ledelse med dem samt alle andre, som lægger vejen forbi. 

Hos Mercuri Urval er vi nysgerrige på det miljø og den kontekst, som danske ledere, ikke mindst offentlige ledere, går rundt i, og her træder især to forhold frem: Forandringen er konstant, og kompleksiteten stiger.

Der er ændrede arbejdsmarkedsvaner, nye krav og forventninger fra unge generationer af medarbejdere, nye teknologier, øgede krav om effektiv udnyttelser af ressourcer, behov for stadig stærkere kobling mellem strategi og praksis, balance mellem kolde og varme hænder for blot at nævne nogle få kompleksitetsforøgende tendenser. 

Som leder skal du kunne styre, lede og agere i et krydsfelt af forskellige behov, krav og forventninger fra en bred kreds af interessenter uden at miste fokus på, hvordan du sammen med din organisation leverer faktiske resultater.  

For at kunne lykkes i denne kompleksitet  skal du finde og kende dit personlige lederskab med afsæt i den du er, det du skal og det du gør. Og når du finder frem til dit personlige lederskab, skal du sørge for at være i bevægelse. Det er kun ved at være i bevægelse, at du kan balancere i den konstante forandring, der er omkring dig.  

Udover de mange spændende oplæg fra scenen, så står vi klar til at tale om dit lederskab og de typer af problemer, du skal håndtere som leder. Så læg vejen forbi Ledelsesscenen på årets Folkemøde. 

Vi ses i Allinge.

Henriette von Essen-Leise (MPK) er konsulent hos Mercuri Urval og rådgiver med rekruttering, organisations– og ledelsesudvikling i den offentlige sektor og andre typer politisk ledede organisationer. Hun har flere års topledererfaring fra NGO-sektoren og er certificeret executive coach. 

Christian Kofoed-Enevoldsen er direktør hos Mercuri Urval og rådgiver inden for lederrekruttering og ledelsesudvikling i den offentlige sektor. Han har mange års erfaring fra centraladministrationen og fra arbejdet med topledelse både i en dansk og i en international kontekst.

 

 

Emneord: 130618, Folkemøde 2018, Ledelse, Personlig ledelse, KL, Lederne, DJØF, Mandag Morgen
Mercuri Urval på DenOffentlige.dk Mercuri Urval i den offentlige sektor...
Aktivitet: Artikler: 11

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 13.06.18 Ledelse
  Folkemødedebat: Hvordan oplever børn, forældre og ansatte god ledelse i børnehaven?

  På Folkemødet inviterer COK til debat om god ledelse i landets børnehaver og daginstitutioner - med med afsæt i Ledelseskommissionens rapport og den nye dagtilbudslov.

 • 12.06.18 Ledelse
  Djøf: Afsæt penge til at uddanne offentlige ledere

  Med Ledelseskommissionens anbefalinger i hånden er det igen slået fast, at god offentlig ledelse gavner alle - borgere, virksomheder og medarbejdere. Lad os give den plads til at virke, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

 • 11.06.18 Ledelse
  Folkemøde: Dilemmaer i dagtilbud

  Hvad skal der til, for at børn, forældre og medarbejdere oplever god ledelse i vuggestuen og børnehaven? Krav og forventninger til ledelse af dagtilbud. Det diskuterer COK på Folkemødet.

 • 08.06.18 Velfærd
  Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

  Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.