Den øgede marginalisering og eksklusion af syge borgere

Åbent brev til: den danske regering, den lovgivende forsamling, Kommunernes Landsforening, medlemmer af den danske presse samt den danske befolkning

Onsdag den 28. oktober 2015 samles forligskredsen bag L53-2012 til et statusmøde om implementeringen af de seneste lovændringer af førtidspensions- og fleksjobordningen.
 
Siden lovens ikrafttrædelse har der løbende været fokus på implementeringen, hvor den seneste uges megen omtale af f.eks. den omdiskuterede ”sengepraktik” samt gentagne advarsler om mulige skadelige effekter af lovgivningen og forvaltningen har medvirket til at rejse begrundet mistanke om, at implementeringen ikke sker i henhold til lovens intentioner.

Den øgede fokus fra mediernes side kommer til samme konklusioner, som vi med vores mange brugererfaringer og observationer fra hverdagen har afdækket: Nemlig en stigende usikkerhed og frygt samt et stigende antal personsager med rapportering af følgeskader og krænkelser af basale menneskerettigheder. Samme erfaringer og advarsler lyder også fra såvel handicaporganisationer, patientforeninger som store dele af fagbevægelsen.

Som administratorer for FaceBook-grupper, der fungerer som samlingssteder for de mange berørte syge danskere og deres pårørende, er det os magtpåliggende at fremsætte endnu en kraftig advarsel om uhensigtsmæssige konsekvenser af loven; at advare om, at loven til tider fører til direkte skadelige sagsbehandlinger af svært syge mennesker med handicap, kroniske lidelser og svære sygdomsforløb. Der er god grund til at evaluere implementeringen af loven, herunder forvaltningen og sagsbehandlingen af blandt andet ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
 
Vi kan ikke kraftigt nok understrege behovet for, at regeringen og forligskredsen med den største agtpågivenhed påtager sig deres politiske ansvar og foretager en tilbundsgående undersøgelse af de helbredsmæssige konsekvenser for de berørte syge medborgere samt får inddraget Kommunernes Landsforening i en nødvendig ændring af sagsbehandlingen i de enkelte kommuner, hvor dette måtte være nødvendigt. Det skal ikke hedde sig, at vi ikke ønsker at bidrage til en løsning af de utilsigtede negative konsekvenser, som implementeringen af loven måtte have afstedkommet.
 
Derfor står vi naturligvis parate til at bidrage med vores omfattende viden på området samt at komme med forslag til forbedringer, såfremt dette skulle have jeres interesse. I forventning om, at I forvalter folkets retmæssige krav til et værdigt liv.
 
med venlig hilsen
 
Claus Jansson f/”Danmarks Sociale Stemmer” samt medunderskrivere og repræsentanter for op imod 70.000 danske FaceBook brugere – se detaljer på side to.
 
Medunderskrivere på dette åbne brev er:
Afskaf voksenforsørgerpligt i Danmark.
Aktion syg i Danmark
Aktionsgruppe imod fleksjobreform og førtidspensionsreform!
Alle os i Ressourceforløb
Bedre vilkår for førtidspensionister
En af 800.000
Frontkæmperne
Førtidspensionister og kronisk syge i Danmark
GENSIDIG FORSØRGELSESPLIGT - NEJ TAK
Hjemløsheden i Danmark
Ja tak til pension,og en fair behandling af syge
JUSTICE
KONTANTHJÆLPSMODTAGERE ER OGSÅ MENNESKER
Må vi være her
Os i Ressourceforløb.
Stop mishandling af syge i Jobcentrene
Socialt Trængte Og Retskrænkede Medborgere – STORM
Stop fleksjobreformen
Syg i Øst og Region midt jylland.
Syg I det Danmark du kender
Sygdomsramte kræver anstændig sagsbehandling!
Systemkæmperne for syge
Velfærd Danmark
"Vi vælger fællesskabet"
 
Emneord: Social modstandsbevægelse, Socialkrisen, Ressourceforløb
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 27.10.15 Pia Kühnell
    Frigiv frivillige ressourcer til samfundet

    Dejligt der sker noget, tak for det. Jeg savner meget så meget at få det ind i debatten at man kan bidrage til samfundet ved andet end erhvervsarbejde men det er som om det er forbudt at sige og bliver ikke anerkendt. F.eks den førtidspensionist, langtidssyge mm der passer sit barnebarn, naboens barn et par timer når man har en god dag så faderen/moderen evt. kan nå at skaffe andet hjælp. Mange ledige kan måske sagtens klare noget frivilligt arbejde som gavner samfundet fordi de kan sige fra hvis de ikke magter og der ikke er et pres til at nå noget bestemt og til en bestemt tid. Man kan frigive mange ressourcer når der ikke er tvang og når der ikke er tvang og bekymring bringer det heling og glæde for alle.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også