Foto: Bjarne Bergius Hermansen

DR's generaldirektør ser god mening i at afskaffe licens

Det er forståeligt, at mange anser licens for gammeldags og urimelig, siger DR's Maria Rørbye Rønn.

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn ser god mening i at afskaffe licensen og i stedet finansiere public service-indhold med en særlig skat.

Det siger hun i et interview med dagbladet Børsen op til forhandlingerne om et nyt medieforlig, der skal træde i kraft 1. januar 2019. 

- Jeg forstår udmærket, at der er politiske drøftelser om, hvorvidt man skal overgå fra licens til skat, siger Maria Rørbye Rønn til Børsen. 

- Jeg oplever selv helt tæt på, hvor mange unge mennesker der synes, at licensen både er gammeldags - måske endda direkte forældet - og at det er urimeligt, at de skal betale lige så meget som dig og mig, siger hun og tilføjer, at det kan hun godt forstå.


Flere partier har erklæret sig åbne for at afskaffe licensen og i stedet sætte DR på finansloven.

Maria Rørbye Rønn fremhæver en særskilt medieskat i Finland på 0,68 procent som et godt eksempel. Det fremgår tydeligt på finnernes skattebillet, hvor mange penge der går til public service, lyder det.

DR er med 3,7 milliarder kroner om året den største aftager af licensmidlerne i dag.

Maria Rørbye Rønn fremhæver, at det dog er afgørende, at DR kender sit budget fire år frem, ligesom der skal sikres fuldstændig uafhængighed af politikerne.

- Det må ikke blive sådan, at vi ikke tør lave en kritisk dokumentar mod en siddende regering, fordi vi frygter for, om det med det samme får konsekvenser for næste års bevilling. Det går simpelthen ikke, siger hun til Børsen.

Medielicens koster i 2018 2527 kroner om året uanset indkomst. 

Regeringen præsenterer sit bud på et medieforlig omkring 1. februar.

Emneord: DR, Licens, Maria Rørbye Rønn, 220118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 22.01.18 Bente Petersen
  DR License

  Jeg hører aldrig radio og ser aldrig TV... Har ingen af delene... men da jeg har en computer ... hvor jeg går på nettet for a studere alt fra biology, kemi, fysik, filosofi og politik må jeg som pentionist betale 1200 om året til DR - - - HVIRFOR ? De har jo kke lavet noget af det materiale jeg studerer ..eller musik jeg lytter til - Det en ret så vanvittig ordning...
  ... og helt bortset fra det... betaler jeg det samme som dem med en fed pension... eller løn... !!!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også