Efterværn
-
Pas nu på Michael, Esbjerg - Lyt til ham
Det er netop blevet meddelt Michael at anbringelsen er ”brudt sammen” hvilket betyder, at han ikke må blive på opholdsstedet længere. Forvaltningen er i færd med at finde ud af hvor Michael nu skal placeres. Han er blevet “tilbudt” mulighed for "egen lejlighed" i Opholdsstedets regi, men det ønsker han på ingen måde. Michael vil stadigvæk allerhelst hjem til sin familie.
-
Jesper efter netværksrådslagning: "Jeg har fået min familie igen"
Da Jesper kom i fængsel, droppede han al kontakt til omverdenen. Her to år og en netværksrådslagning senere har han fået kontakt til sin gamle plejefamilie igen og har været på sin første ledsagede udgang. Det har givet nyt fokus og håb for fremtiden
-
KL’s udspil om udsatte børn og unge kan ende som et omvendt Robin Hood-indgreb
Det er af afgørende betydning at kommuner og sagsbehandlere er mere opmærksomme på at børn og unge opbygger reelle kompetencer tidligere i livet. Anbragte børn og unge tages alt for ofte som gidsler i kommunernes spareøvelser.
-
Fra anbringelse til egen bolig: Faderfigur hjælper Max til normalt liv
En kontaktperson er afgørende for at anbragte unge kan få succes med at flytte i deres egen lejlighed. For det er svært, når de pludselig selv skal passe skole, ordne vasketøj og fylde køleskabet, uden at kunne få hjælp fra mor eller far. Det skriver DR Midt & Vest.
-
Efterværn virker: Sådan kom tre unge videre fra institutionsliv
”Samfundet bruger rigtig mange penge på anbringelser, og det er absurd, hvis dette arbejde ikke gøres færdigt," siger direktør Geert Jørgensen fra LOS. Han er i disse dage i Bukarest for at præsentere en ny film, som du også kan se her.