Uddannelsesminister Morten Østergaard var med til at skyde den internationale iværksætterevent i gang.

Erhvervsfolk, studerende og politikere udvikler innovative idéer på Borgen

15 innovative forretningsidéer bliver i denne weekend udviklet til konkrete produkter og services, når 100 iværksættere, studerende, politikere og andre deltagere mødes på Christiansborg til iværksættereventen Startup Weekend Borgen. Uddannelsesministeren var med til at skyde weekenden i gang.

I løbet af 54 timer skal 100 deltagere ved Startup Weekend Borgen udvikle innovative idéer, som kan føre til realiserbare produkter eller services eller kan blive løsninger på samfundsudfordringer. Weekendens deltagere tæller blandt andet etablerede iværksættere, studerende, forretningsudviklere og kommunalpolitikere.

Arrangementet er en international iværksætterevent, og uddannelsesminister Morten Østergaard var fredag den 4. oktober med til at skyde eventen i gang.

- Det er vigtigt, at vi i Danmark prioriterer vores iværksættere. Både i Danmark og i resten af verden presser store udfordringer sig på. Det er udfordringer som klimaforandringer, miljøbelastning, behovet for at sikre sunde fødevarer og øgede udgifter til sundhed og velfærd. Det kræver nye løsninger og rummer dermed også nye muligheder for nye virksomhedseventyr, siger Morten Østergaard.

Foruden idéudvikling vil der i løbet af weekenden være oplæg og debatter om iværksætteri og innovative processer.  Politikere og erhvervsfolk, som ikke er blandt idéudviklerne, får desuden mulighed for at komme med input, spørgsmål og faglig sparring.Alle deltagere kan møde op med idéer, heraf bliver 15 ideer udvalgt. De 100 deltagere skal i teams videreudvikle de 15 innovative idéer, så de har potentiale til at blive ført ud i livet. Herefter vil idéerne blive præsenteret for en jury, der vurderer idéerne ud fra kriterierne samfundsnytte, forretningspotentiale og innovativ.

Juryen består af

  • Mads Henriksen, næstformand i bestyrelsen af Djøf Privat
  • Jørn Bo Jacobsen, landechef for SAP Danmark
  • Tine Thygesen, administrerende direktør for Everplaces
  • Betina Hagerup, direktør for Erhvervsstyrelsen
  • Nikolaj Lubanski, direktør for Copenhagen Capacitys talentafdeling

Startup Weekend Borgen100 iværksættere, studerende, politikere og andre deltagere udvikler idéer under iværksættereventen Startup Weekend Borgen.

Emneord: Iværksætteri, Studerende, Politikere, Startup Weekend Borgen, Morten Østergaard, Innovation, Erhverv
Uddannelsesministeriet på DenOffentlige.dk Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Aktivitet: Artikler: 70 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også