Erhvervsliv tvivler på kommunalvalgets betydning

52 procent af virksomhederne mener ikke, udfaldet af kommunalvalget får betydning for dem, viser ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv. Kommunernes indsats for erhvervslivet skal have større fokus, mener Dansk Erhverv.

De danske virksomheder har ringe tiltro til, at de nye kommunalpolitikere, som vælges til november, kommer til at gøre nogen forskel for dem. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen mener 52 procent, at fordelingen af stemmer og borgmesterposter ikke har betydning for deres virksomhed.

”Sandheden er, at kommunerne har væsentlig betydning for erhvervslivet, og derfor tyder resultatet på, at der er behov for at synliggøre vigtigheden af kommunernes erhvervspolitik,” siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.

”Selvom der træffes vigtigere politiske beslutninger på Christianborg og i EU, har kommunerne fortsat væsentlig betydning for mulighederne for at drive virksomhed i Danmark. Det gælder eksempelvis i forhold til gebyrniveauet, de kommunale skatter, dækningsafgiften, de administrative byrder, og hvor hurtigt byggesager behandles,” siger han.

”Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at tilgodese erhvervslivet, men det er forkert at konkludere, at kommunalvalget derfor er uden betydning for virksomhederne. Ofte afhænger det netop af enkeltpersoner, hvor erhvervsvenlig en kommune er, og derfor vil jeg da klart opfordre virksomhedsejerne til at stemme på de kandidater i kommunen, der vil arbejde for erhvervslivet og måske endda selv har en baggrund fra private virksomheder,” siger Niels Milling.

Fakta om analysen
Analysen bygger på data indsamlet i september 2013 via en internetbaseret survey blandt et tilfældigt udvalgt udsnit af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder. I alt har 581 virksomheder deltaget i undersøgelsen.

Dansk Erhverv på DenOffentlige.dk Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og ...
Aktivitet: Artikler: 70 | Events: 1 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.