Erhvervsliv tvivler på kommunalvalgets betydning

52 procent af virksomhederne mener ikke, udfaldet af kommunalvalget får betydning for dem, viser ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv. Kommunernes indsats for erhvervslivet skal have større fokus, mener Dansk Erhverv.

De danske virksomheder har ringe tiltro til, at de nye kommunalpolitikere, som vælges til november, kommer til at gøre nogen forskel for dem. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen mener 52 procent, at fordelingen af stemmer og borgmesterposter ikke har betydning for deres virksomhed.

”Sandheden er, at kommunerne har væsentlig betydning for erhvervslivet, og derfor tyder resultatet på, at der er behov for at synliggøre vigtigheden af kommunernes erhvervspolitik,” siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.

”Selvom der træffes vigtigere politiske beslutninger på Christianborg og i EU, har kommunerne fortsat væsentlig betydning for mulighederne for at drive virksomhed i Danmark. Det gælder eksempelvis i forhold til gebyrniveauet, de kommunale skatter, dækningsafgiften, de administrative byrder, og hvor hurtigt byggesager behandles,” siger han.

”Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at tilgodese erhvervslivet, men det er forkert at konkludere, at kommunalvalget derfor er uden betydning for virksomhederne. Ofte afhænger det netop af enkeltpersoner, hvor erhvervsvenlig en kommune er, og derfor vil jeg da klart opfordre virksomhedsejerne til at stemme på de kandidater i kommunen, der vil arbejde for erhvervslivet og måske endda selv har en baggrund fra private virksomheder,” siger Niels Milling.

Fakta om analysen
Analysen bygger på data indsamlet i september 2013 via en internetbaseret survey blandt et tilfældigt udvalgt udsnit af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder. I alt har 581 virksomheder deltaget i undersøgelsen.

Dansk Erhverv på DenOffentlige.dk Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og ...
Aktivitet: Artikler: 70 | Events: 1 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.