Erhvervslivet ser hellere betalingsveje end bilkøer

Dansk erhvervsliv er ikke afvisende over for roadpricing, hvis bilbeskatningen samtidig omlægges.

Fri bane på vejene er helt afgørende for, at de danske virksomheder kan sætte fuld fart på væksten i dansk økonomi fremover.

Derfor er dansk erhvervsliv ikke helt afvisende over for idéen om betalingsveje, lyder det fra både Dansk Industri og Dansk Erhverv, som begge har haft repræsentanter i Trængselskommissionen.

- Roadpricing er et interessant værktøj i forhold til at tackle trængslen. Det er dog helt afgørende, at man ikke pålægger erhvervslivet yderligere afgifter, siger branchedirektør i DI Transport Michael Svane i en pressemeddelelse.

- Roadpricing vil i givet fald skulle indføres som led i en samlet omlægning af bilbeskatningen, siger Michael Svane.

Han mener, at det er afgørende for danske virksomheder, at det bliver lettere for de ansatte at pendle og transportere varer og gods rundt på de danske veje. Derfor nytter det ikke noget, at medarbejdere og lastbiler spilder tid med at holde i kø.

- Vores virksomheder peger igen og igen på en velfungerende og effektiv infrastruktur som et af de vigtigste erhvervsvilkår, siger Michael Svane.

I Dansk Erhverv hilser man også idéen om betalingsveje velkommen. Chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk i Dansk Erhverv roser dog politikerne for, at de ikke kaster sig ud i at indføre betaling på vejene nu og her.

For med erfaringerne fra Rejsekort og IC4 bør man ikke rulle noget uprøvet ud i hele landet, siger Jesper Højte Stenbæk i en kommentar.

- Roadpricing er muligvis fremtidens universalløsning, men det er endnu ikke lykkes nogen i verden at indføre et altomfattende system.

- Diskussionen skal bero på grundige analyser, der tager hensyn til trængselstidspunkter, miljøbelastninger og alternativer i den kollektive trafik, samt at et roadpricing system ikke får negative effekter på danskernes mobilitet og dermed arbejdsudbuddet, siger han.

I DI lyder det, at fokus ikke kun bør være på Hovedstaden, når man skal forbedre fremtidens trafik.

Michael Svane understreger, at de regionale og internationale forbindelser til og fra Øresundsregionen og forbindelserne i resten af landet også står over for udfordringer.

Han fremhæver også Trængselskommissionen forslag om at udbygge Ring 4, Hillerød- og Helsingør-motorvejen samt etablere en ny forbindelse til Nordhavn.

/ritzau/

 

Emneord: Erhvervslivet, Trængselskommissionen, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Roadpricing, Bilbeskatning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.