Opret event

Pulse of Europe - København

  • Hvad: Mærkedag
  • Hvor: Europa-Huset, Gothersgade 115, København
  • Startdato: 26.03.17 14:00
Tilmeld

Populismen vokser. Efter Brexit og Trump – og med de kommende valg i Frankrig og Tyskland – er vores institutioner, vores demokrati og vores frihedsrettigheder truet. Vi ved, at langt de fleste danskere går ind for et fælles og samarbejdende Europa og ikke vil hverken den nationalistiske eller protektionistiske vej. Vi vil en vej, der beskytter den europæiske alliance og sikrer fred, frihed og retfærdighed. Desværre råber de negative og destruktive stemmer højt i den offentlige debat, og derfor er det nu tid til at stå sammen om de fælleseuropæiske løsninger.

Alle har et ansvar for fremtiden. Blot at håbe på, at alt vil gå godt uden at engagere sig er ikke nok. Derfor: Lad os sammen hæve stemmen og blive synlige. Os, der vil samarbejdet, fællesskabet og de demokratiske løsninger. Lad os få den europæiske puls til at banke over hele Europa.

Pulsen banker allerede i Tyskland, Frankrig og Holland - og nu skal Danmark med! Vores mål er at samle så mange pro-europæiske kræfter som muligt til en fredelig gåtur for at vise vores opbakning til et samlet Europa imod nationalisme, populisme og protektionisme. Vi starter i København foran Europahuset og går i samlet flok til Christiansborg. Der vil hverken være fadølsvogne, scener eller mikrofoner. Vi vil bare gå med Dannebrog og Europaflag i hænderne. Og vi håber du vil gå med!

Derfor: Tag gåskoene på, en ven under armen og lad os sammen gå for Europa. Vi mødes søndag d. 26. marts kl. 14.00 foran Europahuset, Gothersgade 115, 1123 København K. og slutter, når vi er nået Christiansborg. Europa-Kommissionen vil stå klar med kaffe og flag ved start, men tag endelig selv ekstra flag med, konfetti eller andre humørspredende ting :-)

Om #PulseOfEurope
#PulseOfEurope startede i Tyskland og bredte sig hurtigt til både Frankrig og Holland. Det er et civilsamfundsinitiativ, hvor alle mødes, der bakker op om Europa på tværs af politisk overbevisning. Vi demonstrerer ikke imod noget. Vi viser opbakning til fælles løsninger på tværs af grænser.

Du kan læse meget mere om initiativet på: pulseofeurope.eu

Vi planlægger at lade pulsen banke igen i Aarhus d 30. april. 

Danske initiativtagere:
Europabevægelsen, Europæisk Ungdom, Nyt Europa, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom København, Venstres Ungdom, Alternativet, Europabevægelsen København/Frederiksberg.