Fire råd til Sundhedsministeriet: Tryghedsskabende kommunikation i coronavirussens tid

Journalist Rie Helmer fulgte med, da Sundheds- og Ældreministeriet afholdt pressemøde d. 3. marts og fremlagde sine nye tiltag i forbindelse med udbruddet af COVID-19 i Danmark. Hun er ikke imponeret over ministeriets håndtering af mødet og giver her fire råd til, hvordan man i fremtiden kan kommunikere med pondus og samtidig skabe tryghed.

Hvis jeg var medietræner og presserådgiver i Sundhedsministeriet og holdt pressemøde, så ville jeg…

1) stille de to laveste personer på en kasse og ikke stille blomster foran dem. På den måde undgår man, at de ikke mister deres status, før de overhovedet har åbnet munden.

2) sørge for at øve en række bullets pr. person i forvejen, så journalister og seere ikke bliver forvirrede over, hvornår man f.eks. kan blive smittet, fordi det ikke fremgår tydeligt, før nogen stiller spørgsmålet. 

3) medietræne alle, så ingen lyder, som om de går i forsvar. Det er ikke tryghedsskabende at gå i forsvar. 

4) medietræne sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, så han udtaler sig med pondus og bliver så tryghedsskabende i sin mimik og sit kropssprog, som overhovedet muligt. 

Du kan se pressemødet her.

Læs mere om kommunikation under coronakrisen her. 

Foto: Magnus Heunicke på valgaftenen 5. juni 2019

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.