Forsker: Flere kommer på flekstid fremover

Flere HK-medlemmer har mulighed for flekstid, viser undersøgelse. Arbejdsmarkedsforsker genkender tendensen.

De danske lønmodtageres arbejdsdag er ikke længere den klassiske 8-16-vagt. Og frem over får de endnu bedre mulighed for at arbejde på fleksible tidspunkter, så de får bedre vilkår for at tilpasse deres liv uden for arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse blandt medlemmerne fra HK Privat i hvert fald, og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet genkender tendensen.

- Jeg tror bestemt, vi ser flere på flekstid fremover. Det er forhold der matcher både arbejdsgiveren og lønmodtageren.

- Det giver bedre mulighed for at koordinere sit arbejde i forhold til ens familie-, social- og kulturliv, hvor folk har vidt forskellige præferencer, siger Flemming Ibsen.

Den nye undersøgelse, Epinion har lavet for HK Privat blandt 1680 HK/Privatmedlemmer, viser at 39 kun procent af dem har faste arbejdstider, mens 40 procent kan flekse inden for et bestemt tidsrum - for eksempel 7-18.

Hver femte svarer, de kan komme og gå, som det passer dem. Så længer de arbejder det aftalte antal timer.

- Normalarbejdsdagen er mere eller mindre forsvundet, og du kan aftale din arbejdstid med arbejdsgiveren. I for eksempel konsulent-, IT-, reklame og den grafiske branche er der gode muligheder for at køre rimelig fleksibelt.

- Nogle arbejdsområder i både den offentlige og private sektor vil altid være mere skemalagte. Det gælder for eksempel folkeskolelærere, sygehusansatte eller buschauffører, siger Flemming Ibsen.

Fagforeningen 3F har ikke lavet undersøgelser på området, og kan som udgangspunkt ikke genkende tendensen blandt deres medlemmer.

De oplyser dog over for Ritzau, at de som udgangspunkt oplever forståelse fra arbejdsgiverne, hvis deres medlemmer har individuelle tidsudfordringer, som fleksible arbejdstider kan hjælpe på.

/ritzau/

 

 

Emneord: Flekstid, Forsker, Flemming Ibsen, HK
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.10.17 Ledelse
  Sundhedsvæsenet har stadig brug for lægesekretærer

  Region Hovedstaden og HK er ovenpå den seneste tids debat om sundhedsplatformen blevet enige om at udarbejde en fælles vision for lægesekretærernes fremtidige opgaver, samt se på behovet for kompetencer og uddannelse.

 • 25.06.15 Velfærd
  Ældreplejen i Silkeborg skal bygge på tillid

  Der er lagt op til nytænkning på sundheds- og omsorgsområdet i ny aftale mellem Silkeborg Kommune og seks faglige organisationer. Den omfatter 1650 medarbejdere.

 • 10.03.15 Politik
  Nye tal løser ikke problemet med praktikpladser

  Færre unge end ventet mangler en praktikplads, viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet. Men problemet med for få praktikpladser i virksomhederne er uændret, mener HK-formand Kim Simonsen.

 • 20.06.14 Infrastruktur
  Rekordmange opfindelser på universiteterne i 2013

  Danske forskere kunne præsentere rekordmange nye opfindelser i 2013, viser nye tal. De mange nye opfindelser fører til udvikling hos virksomhederne og flere job i Danmark, fastslår uddannelses- og forskningsministeren.

 • 25.04.14 Ledelse
  Tillid, dialog og anerkendelse på dagordenen i jobcentret

  Det gode samarbejde på Slagelse Jobcenter kan forhåbentlig genoprettes efter to konstruktive møder mellem de faglige organisationer, jobcentret og direktøren på området. Efter medarbejderne på centret i april opfordrede deres tillidsfolk til at trække sig fra samarbejdsorganerne på arbejdspladsen, skal dialogen nu skabe tillid og anerkendelse i jobcentret.