Frivillige hjælper sårbare unge

Ikast-Brande Kommune er på vej med en frivillig mentorordning, som kan hjælpe sårbare unge på vej til uddannelse og job.

I løbet af efteråret tilbyder Ikast-Brande Kommune frivillig mentorhjælp til unge i alderen 18 til 30 år, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet.

Relation og rollemodel

Det drejer sig om sårbare unge, som eksempelvis har haft svigt, dødsfald, mislykket skolegang, fysiske eller psykiske problemer tæt inde på livet. Mange har et spinkelt netværk og savner en relation til en stabil og fornuftig voksen.

- Det er unge, der kæmper ekstra hårdt, som vil blive visiteret til ordningen. De kan få gavn af en mentor, som deler ud af sin livserfaring, tid og nærvær. En fornuftig rollemodel at tale med og hente gode råd hos. Vi har alle brug for opmuntring, når det er svært - og et skulderklap når vi gør det godt, siger koordinator Anja Berg Hejlesen.

Frivillige udvikler unge

Med en frivillig mentor der lytter, opmuntrer og drager omsorg, kan de unge blive bedre rustet til at klare hverdagens udfordringer. Erfaringer fra andre kommuner viser, at frivillig mentorhjælp er med til at udvikle de unges sociale relationer og kompetencer. 

Emneord: Frivillighed, Frivillige, Unge, Uddannelse, Mentor, Rollemodeller
Ikast-Brande Kommune på DenOffentlige.dk Ikast-Brande Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også