De Grønne Håndværkere - repræsenteret af (fra venstre) Karsten Jensen, Michael Jensen og Mikkel Bentzen - havde i begyndelsen af september besøg af en delegation bestående af borgmester Henning Jensen Nyhuus, direktør for Miljø og Teknik Lene Andersen, direktør Uffe Færch fra Randers Erhvervs- og Udviklingsråd og erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen, Randers Kommune.

Grønne håndværkere sætter fokus på energioptimering

De Grønne Håndværkere er et nyt initiativ udsprunget af, at en række håndværkere i foråret deltog i et nyt kursusforløb på Tradium i Randers - et kursus som har klædt håndværkerne på til at give faglig kvalificeret rådgivning til private og offentlige kunder i forhold til energioptimerende foranstaltninger.

”De Grønne Håndværkere har endnu ikke fået aftaler med Randers Kommune, men vi er glade for, at initiativet er taget og kan understøtte den grønne udvikling i kommunen. I slutningen af juni holdt vi en workshop med de håndværkere, der har deltaget i kurset på Tradium. Her drøftede vi blandt andet, hvordan vi kan bringe håndværkernes nye miljøkompetencer i spil for Randers Kommune,” fortæller Randers Kommunes erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen.

Allerede under kursusforløbet blev der taget kontakt til Randers Kommune, og her stod det klart, at der var sammenfaldende interesser.

”Vi har i Randers Kommune en målsætning om at reducere CO2 niveauet fra 1990 med 75 % inden 2030. På budgettet for 2013-2016 er der afsat 52 mio. kr. til energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger, og i samme periode vil vi bruge 40 mio. kr. på investering i solcelleanlæg. Men energioptimering af den kommunale bygningsmasse gør det ikke alene. Skal vi i mål med vores klimamålsætning, så skal der energioptimerende foranstaltninger til også i virksomheder og private hjem,” siger Dennis Jensen.

Er gået sammen i netværk

Kursisterne på Tradium-kurset drøftede løbende, hvordan deres nye miljøkompetencer kunne bringes i spil, og ideen om netværket De Grønne Håndværkere blev født. De Grønne Håndværkere er nu en realitet som en sammenslutning af håndværkere, der har gennemført kurset på Tradium. Deltagerkredsen ventes snart at runde 10 virksomheder.

De Grønne Håndværkere har fra starten valgt en klar visuel identitet - en knaldgrøn farve. Farven går igen i deres informationsstand, som består af en til formålet indrettet campingvogn. De Grønne Håndværkere går også snart i luften med en hjemmeside, og de håber meget, at håndværksvirksomheder, der tilegner sig de samme miljøkompetencer, vil indmelde sig i netværket.

De Grønne Håndværkere fik i begyndelsen af september besøg af en delegation bestående af borgmester Henning Jensen Nyhuus, direktør for Miljø og Teknik Lene Andersen, direktør Uffe Færch fra Randers Erhvervs- og Udviklingsråd og erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen, Randers Kommune.

Investering i energirenovering betaler sig

De Grønne Håndværkere har netop vundet en ordre i Grenå, hvor biblioteket skal have nye vinduer.

”Her valgte man ikke at tage det billigste men det bedste tilbud,” fortæller en af De Grønne Håndværkere, tømrermester Michael Jensen fra Taulborg Byg. Han forklarer:

”Jeg havde fremsendt tilbud på henholdsvis danskproducerede energivinduer med 2 og 3-lags glas og tilsvarende udenlandsk producerede. Og her valgte kunden den energirigtige løsning, som på den korte bane nok var lidt dyrere, men som i det lange løb vil blive meget bedre forrentet.”

Det første og hidtil eneste kursus for grønne håndværkere hos Tradium blev afviklet i foråret som et modulopbygget uddannelsesforløb med fokus på energirenovering af parcelhuse, salg og forretningsudvikling. På uddannelsen blev også givet en introduktion til energirenovering af større bygninger og offentlige institutioner.

Der er planlagt et nyt kursusforløb sidst i januar 2014.

 

Emneord: Miljø, Energi, Energioptimering, Håndværkere, Netværk
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 08.12.15 Villads Claes
    Lærling til grønne håndværkere

    Det er sådan et sted, hvor man gør den ekstra indsats for at tænke nyt og bevidst tilbyde de lidt mere energirigtige løsninger, jeg gerne vil arbejde

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også