Opret event

Huset Zornig og Jobs Partner inviterer til Mønsterbryderseminar

  • Hvad: Seminar
  • Hvor: Kongrescenter Nyborg Strand
  • Startdato: 24.11.16 10:00
Tilmeld

Tag del i et seminar, hvor både udfordringer og løsninger bliver debatteret, så du selv kan få indblik og inspiration. Dagen byder på et virksomhedssyn på udfordringen fra Securitas, et socialrådgiversyn fra Dansk Socialrådgiverforening, et skolesyn fra gymnasium- og erhvervsskolerne Next og et kommunesyn fra Mariagerfjord kommune – samt et bud fra de unge på kanten og mønsterbryderne selv.

Mariagerfjord Kommune har erkendt udfordringen og visker nu tavlen ren for at tænke ungeindsatsen om fra grunden. Formålet er at nå frem til en strategi, der hjælper flere unge med at stå på egne ben i en verden, hvor kravene kun vokser. Hvilke tanker gør de sig?

Huset Zornig og Jobs Partner har analyseret best practice i ungeindsatser og leverer et bud på nøgleelementer i et mønsterbryderprogram, der støtter unge med en skæv start på livet til at finde deres egen vej – en helhedsorienteret og vedvarende indsats, der bringer et netværk sammen om den unge. Kan det virke – og hvad skal der til?

Hvor er barriererne for den gode og sammenhængende ungeindsats? Hvor finder vi løsningerne? Kom og vær med til at finde svarene.

 

Program

Kl. 10:00– Velkomst

Niels Chr. Barkholt, næstformand, Dansk Socialrådgiverforening, introducerer seminaret

Hvad er udfordringen med de unge på kanten set fra socialrådgiverens perspektiv – og hvad skal der til for at nå bedre resultater?

 

Kl. 10:20– Børnehjemsbarnet og bådflygtningen

Lisbeth Zornig Andersen gik fra at være børnehjemsbarn til Børnerådsformand og stifter af Huset Zornig. Duc Huy Nguyen kom til Danmark som vietnamesisk bådflygtning og er nu administrerende direktør for og stifter af Jobs Partner med 240 medarbejdere. Hvordan bar de sig ad? Hvad så de på deres vej? Hvad kan vi lære af dem? Begge fortæller kort om deres udviklingsrejse, fællesmængder og forskelle.

 

Kl. 10:50– Kommunens udfordring

Pernille Müller, tværgående specialkonsulent fra Mariagerfjord Kommune, fortæller om udfordringerne med støtte socialt udsatte unge og kommunens beslutning om at udarbejde en helt ny strategi på området.

 

Kl. 11:20– Et mønsterbryderprogram

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i en analyse af mønsterbrydning om nøgleelementer i et ”mønsterbryderprogram”. Hvad skal der til for at hjælpe unge til mønsterbrud, hvor ligger udfordringerne og barrierne? Hvad kan og må vi gøre bedre for at lykkes?

Pædagog Rolf Hermansen fortæller om at være eks-rocker og mentor for unge på kanten. Hvornår lykkedes det at flytte de unge?

 

Kl. 12:00– Frokost

 

Kl. 12:50– Hvad skolen kan gøre

Trine Ladekarl Nellemann, rektor, Next

Hvordan håndterer skolen socialt udsatte børn? Hvilke nye erkendelser og anbefalinger kan vi lære af?

 

Kl. 13:20– Hvad en mentor kan gøre

Karen Gjesing, socialpædagog og coach.

Hvordan kan man hjælpe en hårdkogt og utilpasset 14-årig fra et misbrugerhjem til at få en universitetsuddannelse?

 

Kl. 13:50– Hvad virksomheden kan gøre

Morten Enghave, projektchef, ”Go-for-it”, Securitas

Hvordan kan virksomheder få gode medarbejdere ud af unge, der kommer fra livets grøft? Hvad kan vi lære og gøre bedre?

 

Kl. 14:20 – Hvad gør vi?

Debat om indsatser og løsninger med Niels Chr. Barkholt, Lisbeth Zornig Andersen, Pernille Müller, Trine Ladekarl Nellemann og Morten Enghave, samt seminardeltagerne.

Moderator: Mikael Lindholm

 

15:00 – Afslutning og forfriskninger