Hvad er dine planer med Folkemødet 2019?

Der er kun fem måneder til Folkemødet starter og i det grå vintervejr kan det synes mærkeligt at fokusere på noget så langt ude i fremtiden, men fremtiden er lige om hjørnet og det er præcis det perspektiv OPS-Scenen.dk vil have på vores debatter og arrangementer. Fremtiden i perspektiv af verdensmålene og mere og bedre offentlig-privat samarbejde.

Sommeren 2018 var første gang at Folkemødet havde en debat-scene om offentlig-privat samarbejde. Folkemødets OPS-Scene blev grundlagt af Nick Allentoft og Mediehuset DenOffentlige, som samlede 8 virksomheder, der havde det til fælles, at alle ville noget mere ift. offentligt-privat-samarbejde. De ville tage fra Folkemødet med nogle fremadrettede perspektiver, der holdt længere end lyden af champagnepropperne fra kendte skåltaler.

Resultater og oplevelser er beskrevet i Bogen ”Velfærd i Udvikling” der blev præsenteret ved en konference på CBS i september 2018. Blandt resultaterne var en lang række erkendelser som skal opfyldes, hvis vi skal have mere og bedre OPS. Herunder bl.a..:

 1. Nødvendigheden af et neutralt OPS-Center
 2. Nødvendigheden af en B2G og G2B skole
 3. Behovet for fælles sprog om OPS
 4. Behovet for en tydelig pipeline af nationale OPP-projekter
 5. Erkendelse af at markedsvilkår på OPS-Markeder er anderledes en b2b-markeder
 6. Erkendelse af at myndighederne har ansvaret for markedsmodning af OPS-markeder

OPS-scenen - et netværk der vil mere end fire dage på Bornholm

OPS-Scenen.dk  er et netværk der i regi af De4Vinde ApS er spiret ud af Folkemødet. Det er os der med direktør Steen Houmark i spidsen har overtaget stafetten og står for Folkemødets OPS-Scene 2019.

OPS-Scenen.dk har en række tilbud der strækker sig henover året, bl.a. udgiver vi nyhedsbrevet OPS-Klip der udkommer 2-4 gange om måneden. OPS-Klip giver dig hver gang en teaser eller perspektiv på offentlig-privat-samarbejde ligesom det opdater dig på aktuelle nyheder udgivet på andre medie

Du kan tilmelde dig OPS-Klip ved at skrive til klip@ops-scenen.dk

Et rundt telt på Folkemødet med diversitet og plads

På Folkemødet kan du shoppe rundt mellem tematiserede områder, hvad enten det er sundhed, erhverv, jura, energi eller ledelse. Folkemødets OPS-Scene kommer i 2019 til at være placeret i et stort rundt telt med plads til mere end 60 personer. Det runde telt symboliserer desuden, at vi har plads til mere end èn dagsorden for bordenden af teltet. Med OPS og verdens-målene som ramme har vi plads til rigtig mange - også jeres. – Hvis du vil vide mere så skriv til projektledelsen på klip@ops-scenen.dk

Hvor bliver OPS-Scenen placeret i 2019?

Folkemødets OPS-Scene bliver i 2019 placeret centralt ved indgangen til Danchells Anlæg i det temaområde der meget betegnende kaldes Fremtiden. Offentlig-privat samarbejde handler nemlig om fremtiden. Vores fremtid, hvad enten det drejer sig om infrastruktur, jura, byggeri, teknologi, sundhed, omsorg eller daginstitutioner så er de alle grundelementer i vores fremtidige velfærd. En velfærd vi kun sikre, forbedre og udvikler ved samarbejde på tværs af sektorer.

Vejen er samarbejde

I debatter om samarbejde på tværs af sektorerne kan man ofte få det indtryk at vejen til samarbejde er præget af at den enkelte debattør kæmper for at overbevise omverden om, at deres model er den eneste endegyldigt rigtige. Det er ikke vores tilgang på OPS-Scenen.dk. Vejen til samarbejde er ikke en kamp om modeller – Vejen er samarbejde.

Har du en ide til et folkemøde-event?

Står du med en ide til et event på Folkemødet 2019, så kontakt os endeligt. Vi har stor erfaring og masser af viden om Folkemødet og den deler vi gerne

På forhold tak

Steen Houmark - Direktør - De4Vinde ApS - Mobil 41 82 82 00 - sh@de4vinde.net

 

De 4 Vinde på DenOffentlige.dk Steen Houmark har de sidste 30 år arbejdet på alle niveauer i Danmarks tre sektorer. Den offentlige, den private og civilsamfunds-sektoren. Det giver ham en bred pallette af erfaringer. De sidste...
Aktivitet: Artikler: 33 | Events: 3 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også