Baghave. Naturpark Amager bliver københavnernes grønne baghave på hele 3.000 hektar. Foto: Ole Malling.

København får en af verdens største storby-parker

Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner indgår aftale om udvikling af Naturpark Amager, der samler naturen på Amager.

Naturområderne på Amager bliver forenet som en naturpark. Det sker i et samarbejde mellem Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner. Partnerne vil ansøge om at få Naturpark Amager godkendt under Friluftsrådet.

- De færreste tænker over, hvor meget enestående og forskellig natur vi har på Amager. Det vil blive tydeligere for både borgere, turister og udenlandske investorer, når vi nu samler områderne i Naturpark Amager. Borgerne får flere oplevelser i området, og København kan blive kendt over hele verden en grøn metropol, siger miljøminister Ida Auken.

Naturpark Amager vil omfatte Kalvebod og Amager Fælled, Kongelunden og kysten fra Kongelunden til Dragør. I alt bliver parken på 3.000 hektar. Til sammenligning er Dyrehaven godt 1.000 hektar og Central Park i New York 350 hektar.

Fremadrettet vil alle arealerne blive udviklet i fællesskab for at sikre naturens udvikling og skabe nye rum for friluftsliv. Indtil videre har partnerne tilsluttet sig en fælles udviklingsstrategi for Naturparken.

Som noget af det første vil partnerne koordinere de trafikale forhold, så turister og borgere får lettere vej igennem parken. F.eks. bliver der etableret en cykelsupersti i den nordlige del af naturparken.

 

Emneord: Naturpark, Miljø, Storby, København, Tårnby Kommune, Dragør Kommune
Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 30.07.15 Kasper
  Frederiksbergs parker

  Vi har da allerede en af europas største parkarealer - Frederiksberg Have og Søndermarken udgør til samme dette. Det står beskrevet i denne guide: http://www.blivgladnu.dk/frederiksberg-naturen-midt-i-storbyen/

  Vh.
  Kasper

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.18 Infrastruktur
  Salget af ejerlejligheder falder i de største byer

  Antallet af solgte ejerlejligheder i årets første måned ligger for første gang siden 2011 under niveau i forhold til året før. Årsagen skal findes i et dalende salg i Københavns- og Aarhusområdet, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

 • 26.09.17 Infrastruktur
  8 ud af 10 sælger villaen på under et år

  Langt de fleste kommer af med deres villa i løbet af det første år, efter de har sat den til salg. Tårnby Kommune har den største andel. Læsø Kommune har den laveste.

 • 20.05.16 Bæredygtighed
  Vestjylland på vej mod ny naturpark

  Området omkring Nissum Fjord i Vestjylland er nu ”Pilot-naturpark” og dermed godt på vej til at opnå mærkningen Danske Naturparker under Friluftsrådet.

 • 29.10.14
  EU arbejder: Lossepladser skal begraves

  Alle EU-lande mister i dag en masse værdier, fordi affald ligger på lossepladser eller brændes af. Det vil Kommissionen gøre op med i et nyt affalds-forslag, som EU´s miljøministre behandler.

 • 27.10.14 Bæredygtighed
  Verden venter på klimarapport fra København

  I denne uge samles 600 internationale klimaforskere og delegerede i Danmark. De skal sætte de sidste punktummer i den femte rapport fra FN’s klimapanel IPCC om klimaets tilstand. En rapport, som ifølge klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen bliver afgørende for forhandlingerne om en global klimaaftale i Paris i 2015