
Københavns Kommune
Rådhuset , 1599 København V , Danmark
Telefon: +453366 3366 Website: www.kk.dk E-mail: [email protected]
Københavns Kommune
Rådhuset , 1599 København V , Danmark
Telefon: +453366 3366 Website: www.kk.dk E-mail: [email protected]
Københavns Kommune
På blot 13 dages intensivt forløb havde fagligt udfordrede drenge i København en fremgang på 11,8 procent i stavning, 22,4 procent i matematiske færdigheder og hele 24,5 procent fremgang i læsning, skriver Pia Allerslev om succesfuldt nyt akademi.
Jaaaaaaaaaa! Børnenes begejstring er spontan. De skal synge en rumrejse-sang, som en af skolens lærere selv har skrevet. Klokken er kun lige passeret otte, men de er helt oppe på tæerne.
Anbringelsen er den faktor, som har størst betydning for, om anbragte børn klarer sig godt i skolen. Det viser en ny undersøgelse fra VABU.
Når de globale udfordringer skal løses, og de lokale problemer skal klares, så er det byerne og ikke nationalstaterne, der sidder med nøglen til forandring.
Planerne om at flytte 300 betjente fra København til provinsen møder kritik. Stop klapjagten på hahskunder, foreslår Mikkel Warming (Ehl)
Ti drenge med etnisk minoritetsbaggrund arbejder nu som livreddere i Sundby Svømmehal. De skal introducere deres jævnaldrene til svømmehallerne.
Det er en rigtig københavnerbegivenhed, da Strøget for 50 år siden bliver gågade. Men på festdagen er der også dødstrusler mod den konservative borgmester og dytten i gaderne. Jubilæet fejres i weekenden.
Af Anna Mee Allerslev (R), Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København Københavns Kommunes mål er at tilbyde en jobindsats, som er tilpasset hver enkelt. En stor ambition, som vi aldrig bliver færdige med at forfølge.
Borgerrepræsentationen i København har her til aften godkendt at ansætte Mikkel Boje som ny administrerende direktør i Socialforvaltningen. ”En stærk faglig og visionær leder med stort kendskab til socialområdet,” siger socialborgmester Mia Nyegaard om den kommende administrerende direktør.
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København henter ny direktør fra Sundheds- og Ældreministeriet.
Socialforvaltningens nye direktør har bl.a. en fortid i Socialministeriet og Socialforvaltningen i Aarhus at trække på.
Mikkel Hemmingsen har meddelt overborgmester Frank Jensen, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen
Kommunen har været i Social- og Indenrigsministeriet for at hente afløseren for Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension.
Den administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Claus Juhl, har i dag meddelt overborgmester Frank Jensen samt det øvrige økonomiudvalg, at han ønsker at fratræde sin stilling i Københavns Kommune. Claus Juhl starter egen konsulentvirksomhed målrettet mod modernisering af den offentlige sektor.
Anne Vang (S) forlader efter otte år i københavnsk politik posten som børne- og ungdomsborgmester for at blive direktør for erhvervsuddannelserne ved Niels Brock.
Jakob Heide Petersen er ny leder af Hovedbiblioteket i København fra 1. januar 2013. Han vil samarbejde med kulturhuse og andre biblioteker, og han ser frem til de nye muligheder, som digitaliseringen giver bibliotekerne.
Katja Kayser bliver ny chef for 9.000 ansatte Cand. jur./MPM Katja Kayser blev i går aftes udpeget som ny administrerende direktør for Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning. Det skete på et møde i Borgerrepræsentationen.
Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen har i dag fritaget administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Lene Sillasen for tjeneste. Det sker på baggrund af en afdækning af arbejdsmiljøet i Centralforvaltningen, som borgmesteren satte i gang efter en henvendelse fra fire fagforbund. Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen udtaler:
Signe Goldmann har i dag meddelt, at hun udtræder af SF i Københavns Borgerrepræsentation og fortsætter som løsgænger.
Medarbejdere i Københavns Kommune vil i fremtiden få muligheden for løbende at gå op og ned i tid, når kommunen indfører fleksibel arbejdstid. I første omgang skal forvaltningerne i 2017 igangsætte forsøgsordninger som det, der siden 2016 har kørt i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen med fleksibel arbejdstid. Alle partier stemte for.
Mere end 24.000 københavnske skoleelever har det sidste halvandet år deltaget i forløb, hvor foreninger kommer ud på skolerne og underviser.
I denne uge mødes borgere, organisationer og kommuner på tværs af landet om et vigtigt budskab: Vi skal bryde tabuet omkring ensomhed og være der for hinanden.
Kurser i grammatik, stavning, læsning og it betaler sig i København. Det seneste halvandet år har et stort antal af Københavns Kommunes sosu’er været på skolebænken, og det hjælper dem til at dokumentere bedre og mere selv. Det viser en ny evaluering. Hvis ordene hopper og danser på pc´en - og teksten bare ikke er til at læse og forstå, er der hjælp at hente for medarbejderne i Københavns Kommunes ældrepleje.
Nu får ledige københavnere en mere enkel og effektiv jobcenterstruktur, da Københavns Kommune ændrer jobcenterstruktur.
Hjælp til at kunne klare den støvede reol, hårvasken eller trapperne selv er godt givet ud. En ny undersøgelse viser, at mange ældre københavnere, der gennemfører et træningsforløb, stadig kan klare sig selv 12 måneder efter.
Mens det er svært for mange akademikere at få fodfæste på arbejdsmarkedet, er der mangel på pædagoger. Forslag om ny merituddannelse, der støttes af to københavnske borgmestre, kan gøre bachelorer til pædagoger på godt to år med løn under uddannelsen.
Et nyt kursus gør udsatte ledige til eksperter i at gøre rent, så de kan komme i job, efter at coronavirussen har skabt et stort behov for ekstra rengøring i både private virksomheder og den offentlige sektor
Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.
Indsatsen ‘Aktive Børn i Forening’ bygger bro mellem kommunens daginstitutioner og idrætsforeningerne i syv udsatte boligområder. Målet er at flere børn fra boligområderne starter i en idrætsforening, og ikke mindst at de fortsætter det aktive foreningsliv, som både er sundt og gavner sammenhængskraften i boligområderne.
Min bekymring over, om regeringen reelt har forstået situationens alvor for hovedstadsområdet er voksende med nattens aftale, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Task Force har sat sig for at oprette 100 småjob til at starte med. København har omkring 11.400 udsatte ledige over 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske problemer.
En stor stigning i børn med særlige behov får Københavns Kommune til at investere 17,5 mio. kr. i at styrke indsatsen inden børnene indstilles til specialtilbud.
Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.
København har brug for at oprette 28 nye skolespor, 353 dagtilbudsgrupper, 12 idrætshaller og ni parker for at servicere de nuværende københavnere og de cirka 10.000 nye borgere, som årligt flytter til byen. Det viser en ny opgørelse fra kommunen.
"Vi skal have nedbragt antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og omvendt tilkendt flere førtidspensioner og fleksjobs,” siger Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren efter en taskforce har set på kommunens praksis for tildelinger af førtidspension og fleksjob.
Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.
”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.
Region Hovedstaden og Københavns Kommune åbner det første Hus for Psykisk Sundhed i København. Den fælles indgang skal gøre behandlingen bedre, og inspirationen er hentet i Silkeborg.
Med et omfattende katalog over mulighederne for at sætte ind mod druk, rygning og dårlige sundhedsvaner iværksætter Københavns Kommune en ny model for forpligtende partnerskaber. Målgruppen er ungdomsuddannelserne. Sundhedsprofil viser af unge københavnere drikker og ryger mere end andre unge.
Kunne I tænke jer at komme på besøg på et plejehjem? Det spørgsmål vil nybagte forældre i København blive mødt med, når de får besøg af sundhedsplejersken.
Københavns Kommune vil også fremover tilbyde alle flygtninge et tjek af sundheden, selv om KL og regeringen har afskaffet det obligatoriske helbredstjek. Det vil styrke integrationen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).
25.000 københavnere har diabetes i dag, og i år 2040 forventes det at være mere end fordoblet til 51.500. Københavns Kommune etablerer nu et specialiseret Center for Diabetes, som skal sikre mere målrettede diabetestilbud og mindre social ulighed på området.
Københavns Kommunes åbner nyt innovationshus, hvor ’plejer’ er død, og nye eksperimenterende metoder skal føre til bedre og billigere løsninger inden for kommunens byggeri, digitalisering og velfærdsservices.
Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter i Københavns Kommunes sygepleje skal ikke længere tidsregistrere deres borgerbesøg. Det er en tillidserklæring til medarbejderne og et opgør med overflødigt bureaukrati og kontrol i ældreplejen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).
NY TREND: Unge københavnere vil arbejde frivilligt med kultur og idræt. Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) vil sikre gode rammer for de frivillige ildsjæle
Københavnerne er vilde med byens svømmehaller og det rekordstore besøgstal nærmer sig 1 million gæster om året I 2012 havde de københavnske svømmehaller 934.000 gæster – en stigning på over 20 % fra 2011. Samtidig viser en ny brugerundersøgelse, at københavnerne er rigtig glade for svømmehallerne, idet 97,7 % af gæsterne siger, at de er meget tilfredse eller tilfredse.
Metrobyggeriet har kun skabt to praktikpladser. Og det gør EL rasende. De kræver nu en redegørelse fra Overborgmesteren på næste møde i Borgerrepræsentationen
Antallet af foreningsaktive børn og unge i København er steget med 14.000 på blot ti år. Der vil således være 70.000 børn og unge i de folkeoplysende foreninger i 2013.
Østre Landsret har i dag truffet afgørelse i den såkaldte Farvergade-sag. Retten slog fast, at Københavns Kommune ikke får medhold i sagen mod Arbejdsmarkedsstyrelsen. Afgørelsen får dog ingen konsekvenser for Københavns ledige.
Enhedslisten vil rydde op i byggebranchen og udelukke firmaer som Pihl & Søn fra offentlige opgaver i København. Forslaget stilles i Borgerrepræsentationen torsdag.
Der er kø til svømmehallerne i København, og især etniske minoritetspiger og -kvinder når derfor ofte ikke frem til bassinkanten. Nu får de eksklusiv adgang til svømmetid, når et samarbejde mellem Københavns Kommune, TDC, DGI-Byen og tre svømmeforeninger
Overborgmester Frank Jensens planer om at give langtidsledige på dagpenge fortrinsret til kommunale vikariater er en hån mod de københavnske borgere, mener kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V). ”Folk bør kunne forvente, at vi ansætter de bedst kvalificerede i de ledige job,” siger hun. I sin iver efter at tækkes folk, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, lægger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sig nu pladask på maven for Enhedslisten.
2.300 erindringer skrevet af københavnere om deres by er blevet digitaliseret og kan læses på en helt ny hjemmeside – og alle kan nemt bidrage med deres egen unikke københavner-erindring.
To folkeskoler i København skal fra næste år droppe lektierne. Det blev resultatet, da der i dag blev indgået budgetforlig på Københavns Rådhus. Enhedslisten jubler. Københavnske folkeskoleelever kan godt begynde at glæde sig til næste skoleår. For der indfører kommunen forsøg med lektiefri skoler.
20 kroner mindre i timen. Det kan blive resultatet for rengøringspersonalet efter et stort flertal i Borgerrepræsentationen torsdag besluttede at udlicitere rengøringen. Enhedslisten er skuffet over beslutningen, der blev truffet bag lukkede døre:
En ny aftale om at udlicitere rengøringen af Københavns Kommunes kultur- og idrætshuse medfører en besparelse på knap 80 mio. kr. over fire år. Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) glæder sig – især fordi aftalen helt usædvanligt sikrer, at besparelserne direkte kommer københavnerne til gode.
Det skal være slut med at bruge arbejdsløse som gratis arbejdskraft i landets hovedstad. Det besluttede et enigt Beskæftigelse og Integrationsudvalg i dag efter forslag fra Enhedslisten. Knap 20.000 arbejdsløse københavnere blev sendt i virksomhedspraktik i 2011. Men nu skal der strammes op, så det sikres, at det ikke bare bliver gratis arbejdskraft for virksomhederne.
Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) inviterer et stort antal virksomheder og organisationer til et partnerskab, der skal gøre København til en international røgfri foregangsby.
Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) vil gøre træning til en del af de daglige arbejdsopgaver i Københavns ældrepleje. Det skal stoppe nedslidning af medarbejderne og sikre dem et langt og godt arbejdsliv.
I forbindelse med byggeriet af Ørestad Skole får København nu et splinternyt integreret folke- og skolebibliotek, der lige fra start er tænkt sammen med fælles areal, bøger og leder. Biblioteket indvies torsdag den 7. juni kl. 11.
Alle partier på Københavns Rådhus skrev i går aftes under på en ’Beskæftigelsesaftale 2012’, der skal bekæmpe hovedstadens overledighed for to grupper – ufaglærte, akademikere og de mest udsatte ledige.
Danmark har fået en ny regering, og derfor er det på tide at genoptage arbejdet med Ritt Bjerregaards billige boliger. Det mener Enhedslisten, der nu vil forpligte overborgmester Frank Jensen (S) på sin forgængers planer.
Bibliotek på Amager går nye veje, når det gælder om at inddrage brugerne. Målet er, at alle bibliotekets tilbud nu og i fremtiden skal bygge på brugernes ønsker. ”Hvad vil I ha’ her på biblioteket?” spurgte Bibliotekshuset på Amager de lokale brugere. Og svarene komprompte fra flere hundrede brugere i alle aldersgrupper.
Tolv partnere fra Danmark og Sverige begynder nu et ambitiøst samarbejde, som skal styrke integratio-nen mellem arbejdsmarkederne i København og Malmø og uddanne til job på begge sider af sundet. Blandt initiativerne er et Øresundsbrancheråd, der skal kortlægge barrierer på uddannelses- og beskæftigelsessystemet på tværs af sundet og bidrage til at fjerne dem én for én.
Striden mellem Københavns Kommune og staten om lovgrundlaget for aktivering af ledige københavnere bliver nu afgjort i retten. Københavns Kommune har netop sendt en stævning til Arbejdsmarkedsstyrelsen som reaktion på, at styrelsen i sidste uge valgte at modregne 65 mio. kr. fra kommunens refusion af ledige. Dermed er en historisk retssag mellem stat og kommune en realitet.
Efter sommerferien starter et nyt værtsprojekt, der skal hjælpe udlændinge med at falde til i Danmark. Allerede nu kan du melde dig som vært.
Den Radikale Beskæftigelses- og Integrationsborgmester beklager sin borgmesterkollega Bo Asmus Kjeldgaards afgang og byder velkommen til en ny SF-borgmester: