Opret event

Kommunaløkonomisk råderum 2019

  • Hvad: Konference
  • Hvor: Comwell Kolding
  • Startdato: 28.11.19 09:00
Tilmeld

Hvordan skabes økonomisk råderum gennem nytænkende samarbejde? Hvordan kan kommunernes forskellige samarbejdsformer bidrage til råderum på de store velfærdsområder? Hvilke samarbejdsmodeller- og platforme skal afprøves og udvikles? Hvordan kan et tæt samarbejde mellem organisatoriske niveauer og mange fagligheder bidrage til at få greb om de strukturelle og demografiske udfordringer, som præger kommunernes økonomi og velfærdsproduktion i disse år? Hvilke gode eksempler findes der på kommuner, hvor innovative samarbejdsformer har skabt billigere og bedre velfærd til gavn for borgerne?     

KL gentager sidste års succes med konferencen ”Kommunaløkonomisk råderum 2019”. Det foregår den 28. november 2019 i Comwell Kolding. Årets råderumskonference stiller skarpt på samarbejde. KL vil bl.a. vil præsentere de seneste tendenser og resultatet af en ny undersøgelse om samarbejdsmodeller i kommunerne, som skaber økonomisk råderum.

På konferencen kan du få viden om, hvordan man kan skabe råderum på de store velfærdsområder. Der vil blive præsenteret praksisnære kommunale eksempler, redskaber og erfaringer inden for følgende temaer:

  1. Styring og faglig ledelse på det specialiserede socialområde
  2. Ressourcestyring og dataforståelse på skoleområdet
  3. Digitalisering af kommunernes administrative fundament
  4. Økonomimedarbejderens rolle, når der skal skabes råderum
  5. Takster, styrket køberrolle og kontraktstyring på specialskoleområdet
  6. Håndtering af demografiudviklingen på ældreområdet

Hvorfor deltage?

Du skal deltage, hvis du er leder, økonomisk medarbejder eller udviklingskonsulent og arbejder med at skabe råderum ved at omstille og udvikle den eksisterende drift i din kommune. Formålet er at give inspiration til alle dem, der arbejder med økonomisk styring og omstilling på de store velfærdsområder.

Pris for deltagelse: 2.200 kr. Tilmelding er bindende. 

Events