Lejres borgmester Mette Touborg sænker skatten i kommunen fra 25,4 til 25,3 procent. Foto: Lisbeth Holten

Kommuner begynder at sænke skatterne

Det er oplagt, at lokalpolitikerne vælger at reducere skatterne i et valgår, siger forsker.

Efter en årrække med fuldstændig fastlåst skat og grundskyld i landets 98 kommuner, er der bevægelse i de vedtagne budgetter for 2014, skriver Jyllands-Posten.

Overblik: Se om din kommune sænker skatten

Der er skattesænkninger på vej til borgerne i en række kommuner i 2014, viser rundspørge. 10 kommuner har besluttet at sænke personskatten næste år, viser en rundspørge som Jyllands-Posten har foretaget blandt alle kommuner i Danmark. Fire andre hæver skatten, mens de øvrige ikke har ændringer i forhold til 2013.

Kommuner, der sænker personskatterne:

* Hørsholm

* Fredensborg

* Gladsaxe

* Lejre

* Frederiksberg

* Vesthimmerland

* Rudersdal

* Furesø (kun borgere i den oprindelige Farum Kommune, red.)

* Hvidovre

* Solrød

Kommuner, der hæver personskatterne:

* Sønderborg

* Bornholm

* Morsø

* Frederikshavn

Kilde: Jyllands-Posten

 

- Det har ikke været sjovt undervejs, men nu har vi råd til at give en lille skattelettelse tidligere, end vi ellers havde planlagt, siger Lejres borgmester, Mette Touborg (SF), til avisen.

- Vi har fået en mere sikker og stabil økonomi, og hverken jeg eller det øvrige byråd mener, at borgerne skal betale mere end nødvendigt, siger hun. 

Lejre sænker skatten fra 25,4 til 25,3 procent og må sige farvel til cirka 10 millioner kroner i indtægter.

10 kommuner sænker skatten til næste år, viser Jyllands-Postens rundspørge til samtlige kommuner.

Lidt færre - otte kommuner - skruer ned for grundskylden, mens 19 sænker erhvervsskatten - også kaldet dækningsafgiften.

Den samlede nedsættelse svarer til, at borgerne skal lægge cirka 300 millioner kroner mindre i kommuneskat, men den bevægelse modsvares af, at fire andre kommuner hæver skatten og to sætter grundskylden op. 

Så det samlede regnskab viser en skattelettelse i omegnen af 100 millioner kroner.

- Der er luft til at reducere skatterne, og så er det oplagt, at politikerne vælger at gøre det i år, hvor der er kommunalvalg, siger forsker Kurt Houlberg fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, til Jyllands-Posten.

 

/ritzau/

 

 

Emneord: Skat, Grundskyld, Skattelettelser, Mette Touborg, Lejre Kommune, Kurt Houlberg, KORA, Erhvervsskattelettelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 03.08.19 Velfærd
  Borgerservice-chefer og Lejre borgmester: Lad kommunerne inddrive ejendomsskat

  Med det nye system til boligbeskatning skal SKAT opkræve ejendomsskat. Men det er en dårlig idé, mener både Lejres borgmester og Borgerservice Danmark. For kommunerne er langt bedre end SKAT til at få pengene ind.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.